Archívum
Összesen: 46945 db | 0 - 25 | « »
1.Hamarosan tele lesznek a strandok2017.05.29. 18:31
Kinyitottak a balatoni strandok, az elkövetkező napokban pedig beindulhat a nagyüzem, hiszen kánikula várható. Siófok strandjainak fejlesztésére 86 millió forintos pályázatot nyújtott be a Balaton-parti Kft. Egyelőre még a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt pályázat elbírálására várnak az önkormányzatok és az üzemeltetők. Összesen 50 strand számít körben a Balatonon fejlesztési támogatásra. Nemsokára kinyit a Nagystrand területén lévő Plázs, amely különböző nappali és éjszakai programokat kínál a vendégekének. Balatonföldváron pedig a többi között TOP-os támogatásból újulhatnak meg a strandok.
2.Megmutatták a hazavezető utat2017.05.29. 16:44
1000 világító lufit engedtek égnek vasárnap este Siófokon. A Balaton parti város idén először csatlakozott az 1000 Lámpás Éjszakája programjához. Az eseményt az eltűnt, csellengő gyermekekért szervezik, hazánkban immár 7. éve.
3.Modern játszótér gyermeknapra2017.05.29. 16:41
Igazi gyermeknapi ajándékot kaptak a kőröshegyiek. Vasárnap avatták fel a település központjában lévő új játszóteret, amely több mint 300 m2-es területen a legkorszerűbb 3D-s játékokkal várja a kicsiket. A közel 16 millió forintos beruházást a Kőröshegyi Önkormányzat saját forrásból valósította meg.
4.Kutyával a Balatonban2017.05.29. 15:53
A kutyás strandszezon is elrajtolt már a hétvégén. A magyar tengerhez érkező gazdiknak a Kutyabarát Balaton Élménykalauz című kiadvány segít megtalálni azokat a helyeket, ahol a négylábúakat is szívesen látják. A cél, hogy minél több ebtulajdonos látogasson el a magyar tengerhez.
5.3000-en tekertek a Balaton körül2017.05.29. 15:50
Mintegy 3000-en tekertek a hétvégén a Balaton körül. A Tour de Balaton sportrendezvényen azonban nem a győzelem, hanem a kikapcsolódás és a mozgás a fontos. A legkisebbeket 6, míg a rutinosabbakat 32, 86, 142 és 206 kilométeres táv várta. A rendezvényre külföldről, Németországból és Ausztriából is érkeztek bringások.
6.Beteg gyerekeknek segítettek2017.05.29. 15:37
Élményhez juttatták a leukémiás gyermekeket és családjaikat hétvégén az ádándi rally pályán. A beteg kicsik igazi drift autókban élvezhették a száguldás izgalmát. A szervező Ments Életet Alapítvány folyamatos véradással és színes programokkal támogatja a betegséggel küzdőket.
7.Sztrájkra készülnek a tescósok2017.05.29. 13:23
Együttműködési megállapodást kötöttek a kereskedelmi szakszervezetek, hogy magasabb béreket harcoljanak ki az áruházláncoknál – írja a Magyar Idők. A lap úgy tudja, hogy a legnagyobb foglalkoztatónak számító Tesconál sztrájk is szerveződik. Buday Pálné, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének alelnöke azt mondta: az érdekképviseletek összefogásának célja, hogy a kiszolgáltatott munkavállalók érdekeit közösen képviseljék és akár országos demonstrációk keretében érjék el a fizetések jelentős mértékű emelését.
8.Kevesebb lakást vásárol az eszközkezelő 2017.05.29. 13:05
Minden korábbinál kevesebb lakást vásárol az eszközkezelő - közli a Magyar Nemzet. A lap szerint hiába reménykedtek a legnagyobb bajban lévő devizahitelesek, hogy a kormány segítő kezet nyújt nekik a forintgyengítés miatt elszaladt törlesztőrészletek kifizetésében, úgy látszik, egyre kisebb összeget szán erre a célra a kabinet. A 2018-as költségvetés értelmében jövőre mindössze 1450 ingatlant vásárolhat meg a Nemzeti Eszközkezelő. Ez a szám feltűnően alacsony, ha figyelembe vesszük, hogy a tavalyi év végéig 27 800 ingatlan került az eszközkezelő birtokába, s az idei évben is 6750 lakás tulajdonosán szeretnének segíteni azzal, hogy az eszközkezelő vásárolja meg az ingatlant, s a korábbi tulajdonos bérlőként a lakásban maradhat.
9.Nem volt eredményes a parlagfű elleni védekezés 2017.05.29. 12:10
Nem működött eredményesen a parlagfű elleni védekezés rendszere 2013 és 2015 között - állapította meg az Állami Számvevőszék. Németh Erzsébet felügyeleti vezető elmondta: nem találtak semmilyen összefüggést a parlagfű elleni védekezésre fordított erőfeszítések és a parlagfűpollen-koncentráció változása között. Ez utóbbira például az időjárásnak nagyobb hatása volt. Horváth Bálint, az ÁSZ kommunikációs vezetője hozzátette: a parlagfű koncentrációja egyik vizsgált évben sem csökkent köbméterenként 30 pollenszem alá, pedig a hatóságok ezt a célt tűzték ki maguk elé. A feltárt hiányosságok alapján indokolt a védekezés teljes rendszerének felülvizsgálata – tette hozzá.
10.Több állami támogatás jut a meddő pároknak2017.05.29. 11:51
Több pénzt fordítanának a meddő párok gyermekhez juttatására. A kormány a vérszerinti gyermekvállalást segítené elő azzal a plusz összeggel, amit a lombikprogramra adnának. A cél, hogy a gyerekvállalásnak ne legyen anyagi akadálya. A Magyar Idők információja szerint a kormány a közeljövőben dönthet a finanszírozás növeléséről. Növelnék a lombikprogramok költségvetését, és a társadalombiztosítás térítését is megemelnék. Jelenleg öt beültetés ingyenes, ám előtte orvosi konzultációk és vizsgálatok sora szükséges mindkét leendő szülőnél. A folyamat több százezerbe is kerülhet. A beültetést közvetlenül megelőző mesterséges megtermékenyítés pedig önmagában akár 250 ezer forintba is kerülhet, igaz, egy részét a tb állja. A jövőben ezen a súlyos anyagi terhen enyhítenének.
11.Kizárták a kéményseprőket a LIGA Szakszervezetekből2017.05.29. 11:04
Kizárta soraiból a LIGA a Kéményseprők Országos Szakszervezetét. Az indoklásban az elmaradt tagdíjfizetéssel magyarázza az elnökség a döntést, de kéményseprők érdekképviselete szerint más okok vezethettek a május 16-tól érvényes lépéshez. A szakszervezet úgy véli, a LIGA elnöke kifogásolta a magyar munkavállalókért mozgalom megalakulását, amely támogatja a Jobbik béruniós kezdeményezését. A kéményseprők érdekképviselete arra hívja fel a figyelmet, hogy a LIGA a napokban utasította el a nagy szakszervezeti konföderációk közül egyedüliként az egyenlő munkáért, egyenlő bért elv támogatását.
12.Egyre kevesebb a háziorvos2017.05.29. 10:55
A háziorvosi praxisok közül 352, a fogorvosiak közül 284 tartósan betöltetlen Magyarországon a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint – írja a Világgazdaság. A legtöbb háziorvos Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés,Somogy és Tolna megyéből hiányzik. Ezekben a megyékben 10 százalék felett van a betöltetlen praxisok száma. A praktizáló orvosok 44 százaléka elmúlt 60 éves.
13.Erősödni látszik a migrációs nyomás 2017.05.28. 17:22
79 migráns próbált meg szombaton illegálisan bejutni Magyarországra. Úgy tűnik, ismét erősödik a nyomás a déli határon. Az elmúlt három napban ugyanis érezhetően megugrott a próbálkozók száma. A második kerítés felépítése és a jogi határzár életbe lépése óta naponta csak néhány kíséret volt. az elmúlt három napban viszont több mint 250-en jöttek. A határt védő rendőrök és katonák minden bevándorlót visszakísértek a kerítés túloldalára.
14.Új lehetőségek az Erzsébet-programon belül2017.05.28. 14:39
Nagyszülők, unokáik, gyermekeket egyedül nevelők és kétgyermekes családok is pályázhatnak az Erzsébet – program új üdülési kiírásaira – jelentette be a család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár. Novák Katalin elmondta, az a cél, hogy a nagyszülők és az unokák eltölthessenek egy-egy hetet az Erzsébet-táborokban. Az államtitkár azt is bejelentette, amellett, hogy a gyermekeket egyedül nevelők valamint a kétgyermekes családok is jelentkezhetnek a programba, mindhárom esetben már be lehet adni a jelentkezéseket. Regisztrálni és pályázatot benyújtani kizárólag elektronikus úton lehet június 30-ig. A tárca emellett a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve meghirdeti a családbarát turizmust.
15.Hamarabb választunk hitelt, mint otthont 2017.05.28. 13:21
A saját ingatlannal rendelkező magyarok jellemzően 27 évesen jutnak hozzá első saját tulajdonú otthonukhoz, és kétharmaduk nem is költözik innen tovább. Akik pedig mégis, azok általában ragaszkodnak addigi lakóhelyükhöz. Az esetek több mint felében nagyobb lakásra van szükség. Nőtt a családi házak iránt érdeklődök aránya, elsősorban a panellakások tulajdonosai mozdultak efelé. Az első új otthonba a megkérdezettek jelentős többsége, 77%-a párjával vagy házastársával együtt költözött be. A Budapest Bank kutatása szerint hónapokat szánunk lakásunk kiválasztására, amely alatt 4 vagy akár több ingatlant is megnéznünk, és sokan vesznek fel hitelt. Az is kiderült, hogy a megkérdezettek többsége csak egyetlen bank ajánlatát vette figyelembe és a hitel kiválasztására legfeljebb néhány napot szánt.
16.Ígéretekben nem volt hiány Botka László beszédében2017.05.28. 11:36
A MSZP miniszterelnök jelöltje szerint a 2018-as választás az elégedett és az elégedetlen szavazók között dől majd el. Botka László szegedi polgármestert nagy többséggel választotta kormányfő jelöltnek a szocialista párt kongresszusa. A politikus programbeszédében hangsúlyozta: minden baloldali demokrata és Magyarország helyzetével elégedetlen szavazó támogatására szükség van a választási sikerhez. Kijelentette, kormányra kerülésük esetén adómentes minimálbért, megélhetési minimumot vezetne be, stadionok helyett kórházakat és iskolákat fejlesztene, atomenergia helyett a megújuló energiaforrásokat támogatná és visszaadná a 13. havi nyugdíjat. Botka László bejelentette: jövő héten Brüsszelbe utazik, hogy világossá tegye, a magyarok az Európai Unió tagjai akarnak maradni, a Fidesz pedig nem a magyarok érdekeit képviseli.
17.Rossz a cégek hozzáállása a munkavédelemhez2017.05.28. 11:07
Alig javult a munkavédelmi szabályok betartása az első negyedévben az előző évihez képest. A Nemzetgazdasági Minisztérium munkafelügyeleti főosztálya azt közölte: az ellenőrzött 3853 munkáltató 77 százalékánál találtak szabálytalanságot. 80 esetben, összesen 38 millió forint munkavédelmi bírságot szabtak ki.
18.Most érdemes epret venni2017.05.27. 18:37
Még nagyjából egy hónapig tart az idei eperszezon. Azt mondják, aki el akarja tenni fagyasztóba vagy lekvárnak, most vegyen belőle nagyobb mennyiséget, mert később emelkedni fog az ára. A gyümölcs idén a szélsőséges időjárás miatt a korábbi évekhez viszonyítva mintegy 20 százalékkal drágább, a piacokon azonban általában kedvezőbb áron adják, 3-400 forinttal olcsóbban. A hazai szamóca édesebb, mint az olasz vagy a görög, ugyanakkor azért is drágább, mert a déli államokban nagyobb a hozam és a napsütés is több. A termesztő berendezések, akkora pluszberuházást jelentenek, hogy az értelemszerűen drágítja a termelést a mediterrán vidékekhez képest.
19.Halálra gázolta az áruház parkolójában2017.05.27. 15:25
Egy áruház parkolójában ütöttek el egy nőt Siófokon, amikor át akart kelni a zebránál. Mentőhelikopter érkezett érte, de olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy a kórházba szállítását követően belehalt. A személyautó vezetője azt mondta, nem vette észre az asszonyt. A tragikus baleset körülményeit a Siófoki Rendőrkapitányság vizsgálja.
20.Milliárdokkal tartoznak a kórházak2017.05.27. 13:55
A tavalyi 45 milliárd forintos adósságkonszolidáció ellenére április végén ismét 28 milliárd forintra duzzadt a kórházak tartozása, amely egy hónap alatt 5 és fél milliárd forinttal ugrott meg - írta a Magyar Nemzet a Magyar Államkincstár adatai alapján.
21.Pánikot okoztak a fegyverrel felvonuló fiatalok2017.05.27. 12:51
Nagy riadalmat keltett Kaposváron, amikor fiatalok maszkban, fegyvernek látszó tárgyal a kezükben jelentek meg a városban zajló fesztivál közelében. Jelentős erőkkel vonult ki a rendőrség, hét fiatalt állítottak elő. Azt mondták, filmet szerettek volna forgatni, ehhez azonban hivatalos engedéllyel nem rendelkeztek. A fegyvernek látszó tárgy játékfegyver volt, amellyel játék patronnal lövöldöztek. Rövid időn belül ez már a második eset volt Kaposváron. Alig több mint egy hete két fiatal az igazira megszólalásig hasonlító játékfegyverrel hadonászott a Berzsenyi parkban. A 12 és 16 éves gyerekek ellen szabálysértési eljárás indult. A mostani esetnél a hét fiatalnak garázdaság miatt kell felelnie.
22.SZÉP-kártya: ne hagyja veszni a pénzét2017.05.27. 12:16
Már csak néhány napig lehet felhasználni a Széchenyi –pihenőkártyákra 2015-ben feltöltött összegeket. A hónap végéig még 2 milliárd forintot költhetnek el a kártyatulajdonosok. A fel nem használt pénz automatikusan visszakerül majd a munkáltatók számlájára. Jelenleg 14 ezer szálláshelyen több mint 21 ezer vendéglátónál és 17 ezer rekreációs szolgáltatónál fogadják el fizetőeszközként a Szép-kártyát.
23.Farkas Flórán: új lendületet kaphatnak a romák2017.05.27. 11:37
Új lendületet adhat a romák felzárkóztatásának a Fidesszel kötött megállapodás a Lungo Drom elnöke szerint. Farkas Flórián az M1-en elmondta: a megállapodás egy másfél évtizedes közös munka folytatása, amely erőt és lendületet biztosít a magyarországi cigányságnak. Hozzátette: az együttműködésnek van egy politikai illetve szakmai része is, utóbbiban szerepelnek azok a felzárkóztatási programok, amelyek segíthetnek a romák felemelkedésében.
24.Hatvan határsértőt tartóztattak föl2017.05.27. 10:59
Hat óra alatt 62 migránst tartoztattak fel a rendőrök és a katonák. Ők valamennyien jogellenesen kíséreltek meg bejutni az ország területére. A feltartoztatott személyeket előállították és átkísérték az ideiglenes biztonsági határzáron.
25.G7: megszületett a terrorizmus elleni összefogás2017.05.27. 10:54
A terrorizmus elleni küzdelemről fogadtak el nyilatkozatot a világ iparilag legfejlettebb hét országának vezetői válaszul a manchesteri robbantásos merényletre. A vendéglátó Paolo Gentiloni olasz kormányfő a szicíliai Taorminában a G7-ek nevében hangsúlyozta: a dokumentum a barátság és a szolidaritás erős üzenete Nagy-Britanniának. Theresa May brit miniszterelnök köszönetet mondott a támogatásért. Az állam- és kormányfők hangsúlyozták, hogy a lehető legerőteljesebben kívánnak fellépni a terroristák, valamint az őket támogatók azonosítására, megfékezésére és felelősségre vonására. A G7-ek felhívták a figyelmet arra is, hogy a terroristák "visszaélnek" az internettel, ami kezükben félelmetes eszközzé vált. Ezért felszólították az internet-szolgáltatókat és a közösségi oldalak működtetőit, hogy lépjenek fel a terrorista tartalmakkal szemben. A világ vezető politikusai bejelentették, hogy a terrorizmus ellenes küzdelemről a G7-ek belügyminiszterei hamarosan újabb találkozót tartanak.
Összesen: 46945 db | 0 - 25 | « »
SOMOGYORSZÁG
Felszentelték a Kaposvári Egyházmegye új püspökét
Akiket elűztek az otthonukból
Óriási a lemaradás
KULTÚRA
Aranykori álmok
Egy álom tovább él
Gondolkodásra késztet
SPORT
A 10. helyen zárták Szécsiék a bajnokságot
Nem volt esély a Fradi ellen
Megvan az egyenlítés
MAGAZIN
Allergiára ne parlagfüvet egyen!
Zsarolóvírusok fenyegetnek
Itt a megoldás!
GAZDASÁG
Dupla veszteség érte a méhészeket
Nincs rákkeltő hatása a glifozátnak
A használt lakásokat keresik többen
AUTÓ-MOTOR
Sokan keresik az új autókat
Egyre öregebb autók futnak a hazai utakon
Zöld autóké a jövő?