Archívum
Összesen: 48617 db | 0 - 25 | « »
1.Felelevenítették a hagyományokat2017.11.20. 17:24
A disznóvágások régi hagyományait elevenítették fel hétvégén, Balatonszentgyörgyön. A Csillagvár Múzeumnál várták az érdeklődőket, akik minden munkafolyamatba beleshettek, és disznótorost is kóstolhattak. A szervezők ezzel a programmal szerették volna felhívni a figyelmet a téli vidéki tradíciókra.
2.Csokiünnep Kaposváron2017.11.20. 17:16
Pálinkás és boros trüffel, koktélos bonbon – minden, ami csokoládé, azt megkóstolhatták az édesszájú érdeklődők hétvégén, Kaposváron. Az ország számos pontjáról érkeztek a csokoládékészítők, hogy egyedi ízvilágukat és saját készítésű finomságaikat megismertessék a somogyiakkal.
3.Ötletek a nagy napra2017.11.20. 17:09
A meghívóktól, a ruhán át a teremdíszítésig az esküvő minden részletéhez kaptak ötleteket a jegyesek a balatonboglári esküvő kiállításon. Voltak párok, akik konkrét elképzelésekkel és esküvői dátummal érkeztek, mások még csak érdeklődtek a lehetőségekről. A legújabb menyasszonyi ruha divat mellett a vőlegények is kaptak divattanácsot. Az urak esetében is van trend, öltönyben a fekete hierarchiáját már-már megdönti a szürke és a kék szinte minden árnyalata.
4.Közművelődés mindenkiért2017.11.20. 16:03
A közművelődésnek a helyi gazdasági életben is fontos szerepet kell játszani – a jövőbeni tervekről és a legfontosabb törvényi változásokról esett szó egy szakmai napon, Kaposváron. Az eseményen hangsúlyozták: a kultúrához mindenkinek jog van, így a legkisebb és legelzártabb településekre is kiemelt szerephez jutnak a közművelődési intézmények.
5.Egekben a tojás ára2017.11.20. 15:57
Akár a 60 forintot is elérheti a tojás darabonkénti ára Karácsonyra. A drasztikus növekedés oka, az év eleji madárinfluenza, illetve a nyári fipronilos rovarirtó szeres tojásszennyezés, ami Európa-szerte megtizedelte a szárnyas állományt. A szakemberek szerint több hazai termelőre lenne szükség, így a magyar piac nem függne az importtól. Az árnövekedés az édesipari, konyhai termékek és számos nélkülözhetetlen alapanyag árát is megemelheti.
6.Kutatás készült a hazai borfogyasztási szokásokról2017.11.20. 12:12
Aki most kezdene borászkodni, akkor olcsó, édes vagy félédes borfajtákat válasszon és az észak-alföldi kiskereskedőknél árulja, a pincészetét pedig az Eger-Tokaj vonalon létesítse. Ez olvasható ki ugyanis az eddigi talán legátfogóbb kutatásból, ami a hazai borfogyasztási szokásokról készült és a napi.hu közölte. A legdrágább szőlőfajta egyébként a furmint - ennek oka, hogy keveset termesztettek belőle. A furmintot így 127-140 forintért lehet értékesíteni, ugyanakkor kifejezetten alacsonynak mondható az olaszrizling 72 forintos kilónkénti ára. Az 1500 fős mintán elvégzett, korra, nemre, társadalmi helyzetre és településszerkezetre reprezentatív kutatás legérdekesebb adata, hogy a magyaroknak csak 11 százalék fogyaszt bort többször egy héten, de van 34 százalék, aki egyáltalán nem iszik. Jelentős azoknak az aránya, akik nem tisztán isszák. Ennek részben oka, hogy jelentős a fröccs kultúra.
7.Nagyot nőtt az élőállat import 2017.11.20. 11:29
Az idei év első nyolc hónapjában 6 százalékkal csökkent Magyarország élősertés-kivitele az egy évvel korábbihoz képest – írja a Világgazdaság. A lap az Agrárgazdasági Kutató Intézet adatai alapján azt közölte, az élősertés behozatal viszont ugyanebben az időszakban 51 százalékkal nőtt. A nemzetközi piacon értékesített sertéshús mennyisége 8 százalékkal, értéke 19 százalékkal emelkedett az első nyolc hónapban. Az előrejelzések alapján a globális sertéshústermelés növekedhet az utolsó negyedévben.
8.Megszólalt Soros György2017.11.20. 11:08
Soros György szerint a magyar kormány által indított kampány szándékosan félremagyarázza nézeteit. A milliárdos a Financial Times című brit lapban megjelent telefoninterjúban elmondta, eddig tartózkodott attól, hogy nyilvánosan kommentálja Orbán Viktor kormányfő támadásait, ám most úgy érzi meg kell szólalnia, mert félti az általa támogatott civil szervezetek biztonságát. Soros György honlapján közlemény is megjelent, amelyben azt írják, hogy a magyar kormány képviselői tévesen állítják, hogy Soros György befolyásolja az Európai Unió döntéshozatali folyamatát.
9.Suchman Tamás egyetlen baloldali pártot akar 2017.11.20. 10:49
Egy százalék esélyt lát Suchman Tamás a szocialisták hatalomra kerülésére, így szívesebben látná a Fidesz–KDNP-t önállóan kormányozni, mint a Jobbikkal koalícióban- írja a Magyar Idők. Meglátása szerint a Jobbik azt a legsötétebb szélsőjobboldaliságot képviseli, amely ellen baloldali zsidó emberként egész életében fellépett. A Horn-kormány egykori minisztere pozitív példaként említette Orbán Viktor 27 éve tartó szilárd pártvezetését, és azt hangsúlyozta: a baloldalt egyetlen pártnak és vezetőnek kell képviselnie 2018 után.
10.Elvesztette veretlenségét a Fino2017.11.20. 10:44
3-1 arányú vereséget szenvedett vasárnap a Fino-Kaposvár Kecskeméten a férfi röplabda-bajnokságban. Simán nyerték az első játszmát a hazaiak. A második játékrészben már az egyre jobban magára találó Fino diktálta a tempót, így elölről kezdődhetett minden. A harmadik szettben is sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, azonban a végjáték ekkor és a negyedik játszmában is a kecskemétieknek sikerült jobban, így elvesztette veretlenségét a kaposvári gárda, ami nem jó ómen a szerdai, Nyitra elleni Challenge Kupa-mérkőzés előtt.
11.Csökkent a mentőautók átlagéletkora2017.11.20. 10:32
Hat év alatt csaknem másfél évvel csökkent a mentőautók átlagéletkora a fejlesztéseknek és a többletforrásoknak köszönhetően - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence emlékeztetett, hogy a jogszabály 13 évben maximálja a mentőautók átlagéletkorát. Az idén beszerzett mentőautók műszakilag és felszereltségükben is korszerűbbek a korábban vásárolt járműveknél. Annak érdekében, hogy a betegek és a mentődolgozók számára a lehető legjobb, legalkalmasabb mentőautók álljanak rendelkezésre, mintegy 20 ponton módosult a műszaki tartalom, illetve a felszereltség. Rétvári Bence elmondta: a kormány 2010 óta 74 százalékkal bővítette az Országos Mentőszolgálat forrását.
12.Magyarország gazdasági megállapodásokat kötött Thaifölddel2017.11.20. 10:25
Újraindulhat több baromfitermék exportja Thaiföldre, miután a délkelet-ázsiai hatóságok feloldják a madárinfluenza miatti importtilalmat Magyarországgal szemben - közölte a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter azután beszélt erről, hogy Magyarország oktatási és gazdasági megállapodásokat kötött Thaifölddel.
13.Novák Katalin: egyre népszerűbb a csok2017.11.20. 10:00
140 ezer embernek jelentett eddig segítséget a családi otthonteremtési kedvezmény, a hitel összege pedig már meghaladta a 100 milliárd forintot. A programnak köszönhetően egyre több családnak lehet saját lakása és a kormány ígéretei szerint ez a tendencia jövőre is folytatódhat. 2018-ban ugyanis a GDP 5 százalékát fordítják majd családtámogatásra. Novák Katalin család- és ifjúság ügyért felelős államtitkár közölte: bár egyre nő az új ingatlan vásárlására igényelt támogatások aránya, még mindig a használt ingatlanok javára billen a mérleg. Ugyanakkor, ha a támogatások összeget veszik figyelembe, akkor az új lakásokra fordítottak többet.
14.Zamárdiban a legdrágább az ingatlan2017.11.17. 18:45
Somogyban a legdrágább négyzetméterárat Zamárdiban kérik az ingatlanokért, itt 800 ezer forint körüli az ár. A legolcsóbban pedig Polányban találni házat. Az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből az is kiderül, hogy hazánkban jelenleg a Budapest II. kerületében lévő Bogár utcában lehet a legdrágábban ingatlant venni, az átlagos kínálati négyzetméterár ott közel másfél millió forint.
15.Mézes meglepetés gyerekeknek2017.11.17. 18:41
Az akác és a vegyes mézen kívül a napraforgóból és a repcéből készült finomsággal is megismerkedhettek a gyerekek a Toldi Lakótelepi Tagiskolában. A Zselici Méhész egyesület immár 3. alkalommal lepte meg a kicsiket a Mézes Reggeli elnevezésű programban. A rendezvény célja, hogy már a legkisebbekkel is megszerettessék a magyar mézet.
16.Példát mutatnak a romáknak2017.11.17. 18:36
A roma hallgatók tehetséggondozása és a roma identitás elmélyítése – ezeket a célokat tűzték ki 5 éve, a Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégiumának létrehozásakor. Akkor 12 hallgatóval indult útjára a kezdeményezés, ma pedig közel 30 fiatalnak segítenek diplomához jutni. A Regionális Roma Stratégiai Tanács országos konferenciáján elhangzott: a programban résztvevő fiatalok befolyásolhatják a felnövekvő roma generációt.
17.81 millióból újult meg a kollégium2017.11.17. 18:30
Új nyílászárók, hőszigetelés és napelemek – teljesen megújult a Rudnay Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola kollégiumának energetikája. A fejlesztéshez a Kaposvári Szakképzési Centrum 77 millió forint támogatást nyert, s emellett 4 millió forint önrészt is hozzátett a beruházáshoz. Az eseményen Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a magyar szakképzés fejlődését elősegítik az ilyen jellegű felújítások is.
18.Fekete Péntek az interneten2017.11.17. 18:25
4-ből 3 ember webáruházban is vásárol a Fekete Péntek idején a MediaMarkt kutatása szerint. A Black Friday a műszaki cikkeket forgalmazó áruházak számára a legfontosabb értékesítési időszak kezdetét jelzi, amikor a forgalom akár egy átlagos hónap többszörösére is emelkedhet. A kiskereskedelemben hatalmas küzdelem zajlik, ami az online áruházaknál többfrontossá alakult át az elmúlt években: nem csak az árakban, hanem a raktárkészletben és a kiszállításban is összemérik erejüket a szereplők. A kutatásból az is kiderült, hogy a vásárlást tervezők 35%-a tudatosan készül, előre kiszemeli a vágyott műszaki cikket. De nagyon fontos megnézni a kereskedő cég hátterét is, legyen az webáruház vagy fizikai áruház.
19.Az év gyümölcse2017.11.17. 18:23
Egy dísznövény lehet az év gyümölcse, ugyanis a fekete berkenye is jelölt az Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft internetes szavazásán. A fekete berkenye, más néven arónia, hazánk egyik őshonos, és talán legegészségesebb gyümölcsfaja. A növény vélhetően fanyar ízű gyümölcséről kapta tudományos nevét, de az áfonyához hasonló bogyónak számos pozitív hatása is van. Az arónia gazdag antioxidánsokban, B2, B3, B6 és C vitaminokban, rendszeres fogyasztása ajánlott az Alzheimer-kórban, a daganatos és cukorbetegségben szenvedőknek. A berkenyebokor dísznövényként leginkább ősszel érvényesül, amikor a 1,5-2 m magas bokor kisméretű levelei sárgás-pirosas árnyalatra váltanak. Az év gyümölcsére szavazni a www.mkszn.hu/szavazas oldalon lehet.
20.Borfogyasztási szokásaink2017.11.17. 18:22
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa reprezentatív piackutatást végeztetett a magyar borpiacról és a hazai lakosság borfogyasztási szokásairól. A felmérés szerint a felnőtt lakosság bort fogyasztó részének kétharmada érdeklődik a borok iránt. A magyar fogyasztók számára a bor a baráti beszélgetéseknek és a családi élet pillanatainak egyaránt kísérője. Egy-egy borvidék egyúttal turisztikai célpont is, a válaszadókat érdeklik az adott borvidék történelme és hagyományai. Közel azonos mennyiségben fogyasztjuk az édesebb és a szárazabb borokat. Vásárláskor három szempont szerint választunk: az ár mellett fontos, hogy száraz vagy édes, illetve vörös vagy fehér a bor. A legtöbb fogyasztó az 50-65 éves korosztályból kerül ki, de a legmagasabb árat a 40-49 éves korosztályba tartozók hajlandóak fizetni. A hazai hiper- és szupermarketek a borvásárlás szempontjából is meghatározóak, ott vásároljuk meg az asztalunkra kerülő borok közel felét. Hazánkban ma még igen kevesen rendelnek bort webáruházból. A magyar fogyasztók előnyben részesítik a hazai borokat a külföldiekkel szemben: a borszeretők közel háromnegyede egyáltalán nem iszik külföldi bort. S végül a bort fogyasztók és nem fogyasztók – ha nem is azonos mértékben –, de egyetértenek abban, hogy a bor kiváló ajándék, és a mérsékelt borfogyasztás beilleszthető az egészséges életmódba.
21.Csökken a kisvállalati adó2017.11.17. 18:21
A kisvállalati adó, a KIVA választásával több tízezer cég spórolhatna legálisan a közterhein – állítja a Nemzetgazdasági Minisztérium. Jövőre további egy százalékkal, 13 százalékra csökken a kisvállalati adó mértéke. A legnagyobb megtakarítást biztosító adózási forma kiválasztásában segít a cégeknek az NGM KIVA-kalkulátora is, amellyel minden cégnek megéri próbaszámításokat végezni, ugyanis a kisvállalati adóval a cégek több mint 80 százaléka jobban járna. Annak a cégnek mindenképp érdemes átgondolni a kivára-váltást, amelyiknek a bértömege nagyobb a nyereségénél. Azoknak is érdemes újraszámolni, akik cégben tartják a nyereségüket, mert a KIVA szabályai szerint a visszaforgatott nyereséget nem kell leadózni. A KIVA-t azok a legfeljebb 50 főt alkalmazó vállalkozások választhatják, melyek előző évi bevétele, illetve a mérlegfőösszege nem haladja meg az ötszázmillió forintot.
22.Szégyenlista2017.11.17. 18:19
Hat somogyi is szerepel a NAV legfrissebb foglalkoztatási szégyenlistáján. Az adóhatóság azon magánszemélyek és vállalkozások nevét hozta nyilvánosságra, amelyek nem jelentették be az általuk foglalkoztatott alkalmazottakat. A NAV a honlapján megjelent listán összesen 4110 cég, egyéni vállalkozó és természetes személy szerepel. A NAV a honlapján folyamatosan nyilvánosságra hozza azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát, akikről jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek.
23.Motoros Mikulások hozzák az ajándékot2017.11.17. 18:18
Idén is motoros Mikulások viszik majd az ajándékot a rászoruló gyerekeknek. Idén immáron nyolcadik alkalommal szervezi meg a Széles Út Egyesület a motoros Mikulások ajándékosztással egybekötött felvonulását Kaposváron. Az ajándékgyűjtésben az Agóra Kulturális Központ segít a motorosoknak. Kovács Balázs, a Széles Út Egyesület elnöke arra kéri a somogyiakat, hogy a Mikulásig hátralévő időben hozzák el megunt, de jó állapotú gyermekjátékaikat, gyermekkönyveiket, esetleg kinőtt, jó állapotú gyermekruháikat. A motoros Mikulások pedig eljuttatják az adományokat a rászoruló, szerény körülmények között élő családok gyermekeihez.
24.Már áll a kaposvári karácsonyfa2017.11.17. 18:16
Ma délután a Kossuth téren felállították Kaposvár város idei karácsonyfáját. A több mint 10 méteres lucfenyőt az Erdősor utcában lakó Takács Attila családja ajánlotta fel. A 23 éves fára a tervek szerint idén is csaknem 50 ezer izzó kerül majd, és advent első vasárnapján, december 3-án már teljes pompájában fog tündökölni.
25.Vadvirág, a szerethető munkahely2017.11.16. 22:07
Nagyszerű a közösség, mindenki segítőkész és a vezetőség a munkavállalók igényeit is figyelembe veszi – többek között ezért is szeretnek a munkatársak a Vadvirág Alapítványnál dolgozni. Éppen ezért nyerte el a Szerethető Munkahely Díjat is a kaposvári vállalkozás, amely elsősorban tanulási zavarral küzdő gyerekekkel foglalkozik. Az országos versenyre egyébként több száz, 250 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató vállalkozás nevezett.
Összesen: 48617 db | 0 - 25 | « »
SOMOGYORSZÁG
Polgármesterek tanácskoznak Siófokon
„Európa ébredezik”
"Dolgozott" a vihar Somogyban
KULTÚRA
Gyerekprogramok a könyvtárban
Népzenétől hangos Karád
India képekben
SPORT
Több százan követték a döntőt a Balatonnál
Bíznak Leekensben
Nem sikerült a bravúr a Falco ellen
MAGAZIN
Allergiára ne parlagfüvet egyen!
Zsarolóvírusok fenyegetnek
Itt a megoldás!
GAZDASÁG
Feltámadhat a magyar cukorgyártás
Mentesítést kért a vízkészletjárulék fizetése alól az...
Ötödével kevesebb zöldség lesz az időjárás miatt
AUTÓ-MOTOR
Sokan keresik az új autókat
Egyre öregebb autók futnak a hazai utakon
Zöld autóké a jövő?