Archívum
Összesen: 48617 db | 25 - 50 | « »
26.Sokan csődközelbe kerültek2017.11.16. 22:04
Rendkívüli segítséget kér az október végi viharkárok miatt a kormánytól a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az időjárás több megyében, így Somogyban is megtépázta a fóliás kertészeteket, és ezzel többeket csődközelbe sodort. A Kárenyhítési Alapból az uniós szabályok miatt nem adható támogatás ingóságokban bekövetkezett károk enyhítésére, ezért is lenne szükség a külön forrásra.
27.Már megérkezett a szociális tűzifa2017.11.16. 21:55
Érkeznek a szociális tűzifák a somogyi településekre. Van, ahol már a pályázatok sorsáról döntenek a helyhatóságok, így hamarosan ki is szállítják a fát a rászorulóknak. Kaposszerdahelyen több köbméter fa várható, mint tavaly. Kaposfőn pedig a Belügyminisztérium pályázata mellett önerőből is vásároltak tűzre valót, hogy így is segítsék az érintetteket.
28.Van képem hozzá2017.11.16. 17:30
A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület a „Van képem hozzá” címmel meghirdetett fotópályázatához december 4-ig várja a bántalmazott nők fotóit. A NANE ezzel a kampánnyal lehetőséget kíván adni arra, hogy a hétköznapokban sokszor hallgatásra kényszerülő nők üzenjenek egy képen keresztül, pont úgy, ahogy nekik jólesik. A jelentkezők a vankepemhozza@nane.hu címre küldhetik be fotóikat egy pármondatos történet kíséretében. A képek anonim módon jelennek majd meg, ezért fontos, hogy az alkotás ne legyen azonosítható. A NANE Egyesület azért hirdette meg ezt a fotópályázatot, mert tapasztalataik szerint a családon belüli erőszak áldozatait ritkán vagy egyáltalán nem hallgatják meg a környezetükben élők. Ha pedig mégis, nem hisznek nekik, vagy nem tartják komolynak a helyzetüket. A kampány ráhangolódás a 16 Akciónap A Nők Elleni Erőszak Ellen rendezvénysorozatra is, amely az idén azokra a dolgokra fókuszál, amiket a hétköznapokban is meg lehet tenni a nők elleni erőszak csökkentése érdekében. Az eseménysorozat november 25-én, a Néma Tanúk felvonulással indul, és december 10-én a 2B Galéria kiállításával zárul.
29.Jövőre is lesz Nemzeti Regatta2017.11.16. 17:29
Ezt ma hivatalosan is bejelentette a Balatoni Hajózási Zrt. Magyarország településeinek vitorlás fesztiválját 2018. június 9-én és 10-én rendezik Siófokon, amely jövőre ünnepli várossá válásának 50. évfordulóját. A BAHART azt ígéri, hogy a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében szerveződő családbarát fesztiválra még tartalmasabb, színesebb és izgalmasabb programokkal, valamint versenyszámokkal készülnek. A cél az, hogy jövőre – Siófok jubileumára utalva - 50 település mutatkozzon be ezen az országos seregszemlén. Idén 38 település hajója indult a versenyen. A partról is jól követhető viadalon a gazdaság, a kultúra, a művészet és sport világából érkező közéleti szereplők is hajóba szálltak. Ez az esemény azonban korántsem csak egy vitorlás verseny volt, mert a két nap során idén mintegy 8000 érdeklődő látogatott ki a siófoki kikötőbe, hogy részt vegyen a színvonalas családi programokon.
30.Pedagógusoknak ingyenes2017.11.16. 17:27
Más rizikócsoportok mellett idén már a pedagógusok is ingyenesen kaphatnak influenza elleni védőoltást. Ezt Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos jelentette be a háziorvosok és megyei szakdolgozók számára rendezett tanácskozás szünetében tartott sajtótájékoztatón. Szabó Enikő elmondta, hogy összesen 1,3 millió adag ingyenes vakcina áll rendelkezésre a kor és foglalkozás szerint megállapított rizikócsoportok számára. Javasolják az ingyenes védőoltás beadatását az egészségügyben dolgozók számára, a 60 év felettieknek, a súlyos szövődmények elkerülése miatt bizonyos krónikus betegségekben szenvedőknek, valamint az állatgondozással, -tenyésztéssel, -szállítással foglalkozóknak is.
31.Tolvaj hírlapkézbesítő Kaposváron 2017.11.16. 17:24
Egy 87 éves, gyenge fizikai állapotú nőt fosztott ki egy hírlapkézbesítő Kaposváron. A vádlott – aki tavaly tavasszal szabadult hasonló jellegű bűncselekmény miatt kiszabott börtönbüntetésből – kézbesítőként azzal az ürüggyel kéretőzött be a bottal járó idős asszony otthonába, hogy egy 20.000 forintos bankjegy felváltását kérje. Az asszony gyanútlanul az otthon tartott megtakarított pénzét rejtő fiókhoz ment, amit a vádlott kifigyelt. Majd miközben a sértett a vádlott kérésére a lakás másik helyiségében papírlapot keresett, a hírlapkézbesítő ellopta a nő 200.000 forintnyi megtakarított pénzét. A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt most vádat a többszörösen büntetett férfi ellen, aki előzetes letartóztatásban várja az ítéletet.
32.Nem szállít a mall.hu2017.11.15. 19:40
Határozatlan ideig nem teljesíti a megrendeléseket a Mall.hu. Az előzmény, hogy a Nemzeti Adó-és Vámhivatal a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatalával együttműködve országos akciót hajtott végre, aminek célja egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezet felszámolása – közölte a NAV az MTI-vel. A NAV közleménye szerint a bűnszervezet tagjai ellen 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás. A Mall.hu honlapján kedden este azt lehetett olvasni, hogy: „átvételi pontjaink és ügyfélszolgálatunk technikai okok miatt jelenleg nem elérhető”. A cégnek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint kedden egy munkavállalójuk tevékenysége kapcsán a NAV és az NNI helyszíni vizsgálatot kezdeményezett társaságuknál. A hatósági intézkedés miatt vásárlóik megrendeléseit jelenleg nem tudják teljesíteni, de minden rendelkezésükre álló jogi eszközt igénybe vesznek azért, hogy mielőbb visszaállítsák a normál üzletmenetet és a megrendelt árukat kiszállítsák.
33.Balatoni borászat Egerben2017.11.15. 19:38
A balatoni Varga Pincészet beveszi az Egri borvidéket is – írja a Forbes. A Varga család eddig 1,8 milliárd forintot fektetett be a feldebrői pincészetbe, a beruházás finanszírozását 100 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás és 1,2 milliárd forint kedvezményes kamatozású növekedési hitel is segítette. A feldebrői fejlesztéssel 8,1 millió literre nőtt a vállalkozás tárolókapacitása. A Varga Pincészet az elmúlt öt évben 3 és 4,5 milliárd forint közötti árbevételt produkált. Az egri terjeszkedésnek az az oka, hogy a Balatoni borrégióban már nem tudtak több kékszőlőt felvásárolni, az Egri borvidéken viszont nagyarányú kékszőlő telepítések folynak.
34.Taroltak a somogyi pálinkafőzdék2017.11.15. 19:37
Jól szerepeltek a somogyi pálinkafőzdék a Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatversenyen. A Kecelen tartott rendezvényen Galántai János kaposvári magánfőző négy aranyérmet, valamint három ezüst- és egy bronzérmet nyert. Körte pálinkáját a legjobb párlatnak járó „Fortissimus Spiritus” díjjal jutalmazták, így ez az elismerés is Somogyba került az idén. Gyenesei István pálinkái szintén négy aranyérmet, öt ezüst- és egy bronzérmet nyertek. A zamárdi Zimek főzde termékeit három arany-, tíz ezüst- és három bronzéremmel jutalmazták. Pach Gábor zamárdi magánfőző 68 százalék alkoholtartalmú Irsai Olivér szőlőpárlatával pedig a társadalmi zsűri első díját nyerte el.
35.Kapitális trófea Somogyban2017.11.15. 19:35
Egy 14 kilós trófeával büszkélkedő bikát terített le egy osztrák vadász a Gyótai Vadásztársaság területén, ahol nem ez az első párját ritkító trófeás nagyvad, amelyet kilőttek – számolt be róla a Somogyi Hírlap. Ezen a vadászterületen 1981-ben már sikerült leteríteni egy világrekord trófeájú bikát, amely hét évig tartotta helyét, s jelenleg is hatodik a világranglistán. Ezt a kapitális méretű gímszarvasbikát már három éve figyelték a területen – mesélte a lapnak Tibáld Béla, a vadásztársaság elnöke. Az állat már öregnek számított, a maga tizenkét évével. Ettől a kortól már visszafelé fejlődik az agancs. A 80 éves Rudolf Sellner vadász sírt, amikor megadta a végső tisztességet a zsákmánynak, amely az idei szezonban Somogy legjobbjának számít a súlya és a trófeabírálat alapján.
36.Erőszakkal hajtották be a pénzt2017.11.15. 19:34
A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a három férfival szemben, akik erőszakkal próbálták fennálló vagyoni követeléseiket behajtani. A három vádlott 2017 szeptemberében rokonaik társaságában jelent meg a sértett nagybajomi lakóhelyén azért, hogy elvegyék tőle az egyik vádlott élettársának munkabérét, amit a közös munkahelyükön a sértett vett át, míg egy másik vádlott úgy vélte, hogy a sértett albérleti díjjal tartozik neki. A vádlottak eleve azzal a szándékkal érkeztek, hogy erőszakos úton hajtják be követeléseiket, ezért amikor a sértettet megtalálták, azonnal bántalmazni kezdték, majd kivonszolták a lakóház előterébe. Ott elvettek tőle 37.000 Ft-ot. Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben – akik közül ketten már többször voltak büntetve – börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a Kaposvári Járásbíróságon.
37.Újabb népbetegség2017.11.15. 19:31
A krónikus obstruktív tüdőbetegség hazánkban is népbetegség, Magyarországon körülbelül 500-600 ezer embert érint. Bár itthon kiválóak a COPD terápiás lehetőségei, mégis csupán a félmillió COPD-beteg 40%-a részesül modern és államilag támogatott kezelésben – hívták fel a figyelmet pulmonológus szakemberek a COPD világnapja alkalmából. A COPD szempontjából a legveszélyeztetettebb csoportba tartoznak a dohányzó, 40 év feletti emberek, Az életesélyeiket a korai diagnózis és kezelés nagymértékben javíthatja. Sokan azonban túl későn fordulnak orvoshoz, amikor a tüdőszövet elsorvadása miatt már mindennapi tevékenységeiket sem tudják elvégezni. A COPD az egészségügyi ellátórendszerre is nagy terhet ró, itthon évi 20 milliárd forinttal terheli meg az államkasszát. Az Egészségügyi Világszervezet becslése szerint 2030-ra a COPD lesz a harmadik leggyakoribb halálozási ok a világon.
38.8 milliárd egynapos sebészeti részlegek fejlesztésére2017.11.15. 19:29
Uniós forrásból 8 milliárd forintos fejlesztésbe kezdett az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. Az egynapos sebészeti részlegek kialakítására 18 fekvőbeteg-ellátó intézmény 20 helyszínén kerül majd sor. A minimál invazív eljárások, a modern műtéti eszközök és az új aneszteziológiai technológiák eredményeként az egynapos beavatkozások száma világszerte növekszik. Ezáltal csökken a kórházi tartózkodás ideje, kevesebb komplikációval, gyorsabban és eredményesebben gyógyulhatnak a betegek. A 8 milliárd forint keretösszegű, európai uniós támogatással megvalósuló projekt célja, hogy az ország teljes lakossági eloszlását figyelembe véve, önálló, legalább négy szakmát érintő, egynapos sebészeti részlegeket hozzon létre a korszerűbb betegellátás megteremtése érdekében. A projekt során kidolgozzák az egynapos sebészet betegút ellátás-szervezési és szakmai ellátás-szervezési irányelveit is. Az egynapos sebészeti ellátások további előnye, hogy jelentősen csökken a kórházi fertőzések száma és nő a betegbiztonság. Egynapos sebészeti ellátás keretében többek között sérv-, visszér-, szemészeti, kézsebészeti, nőgyógyászati, vesekő-eltávolító, fül-orr-gégészeti műtétek végezhetők el.
39.Újraélesztik a szakmát is2017.11.15. 19:28
A vérvétel, az újraélesztés vagy éppen az intubálás szakszerű menetével is megismerkedhettek a gyerekek a Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakgimnáziumban. A Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnáziumban pedig a pénz világába vezették be az általános iskolásokat. Somogy megyében több száz 8. osztályos tanulónak kell a következő hetekben döntenie a továbbtanulásról. Éppen ezért a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara ilyen interaktív nyílt napokkal hozta közelebb a szakmákat a fiatalokhoz.
40.A Jobbik nem támogatta2017.11.14. 16:15
A hátrányos helyzetű munkavállalók bevonását a munka világába és a kisvállalkozások működésének elősegítését tűzte ki céljául a Siófok és Térsége Helyi Foglalkoztatási Helyzetének Javítása című paktum, amelyet kedden délelőtt írtak alá. A Terület- és Település Fejlesztési Operatív Programban 350 millió forintot fordítanak majd a stratégia megvalósítására. A siófoki képviselő-testület tanácsnoka, Szajcz Adrián szerint azonban a Jobbik nem áll ki a hátrányos helyzetű emberek mellett, hiszen a Jobbik helyi szervezetének képviselője, Orbánné Wald Marianna nem támogatta az eredeti, munkahelyteremtő koncepciót.
41.Lehet népszavazás Kaposmérőn2017.11.14. 16:12
Megkezdhetik az aláírások gyűjtését Kaposmérőben a népszavazási kezdeményezéshez – így döntött a Kaposvári Törvényszék. Bár az aláírásgyűjtő íveken hulladékfeldolgozó szerepel, a polgármester kiemeli: nem hulladékfeldolgozó üzem létesülne az agyagos területen, hanem inert hulladékkal töltenék fel azt, hogy évek, évtizedek múlva használható legyen sport és rekreációs célokra. A tervezett lerakónál élők azonban tartanak a zaj- és a porártalmaktól.
42.Nem füstölhetnek bárhol az e-cigarettázók2017.11.14. 12:52
Az e-cigarettát használók továbbra is csak a dohányzásra kijelölt helyeken dohányozhatnak – döntött az Alkotmánybíróság azután, hogy alkotmányjogi panaszt nyújtottak be a kérdésben. A kifogás szerint a támadott rendelkezések annak ellenére kezelik együttesen a dohányzást és az elektronikus cigaretta fogyasztását, hogy utóbbi termékek és fogyasztási szokás harmadik személyek egészségét bizonyítottan nem károsítják, az e-cigaretta a dohányzás ártalomcsökkentő alternatívájának tekinthető. Az Alkotmánybíróság azonban a nemzetközi szabályozás és az európai bírói jogértelmezésre hivatkozott, amely alapján a dohányzás minden formáját, a hagyományos és az elektronikus cigaretta fogyasztását is az egészségre veszélyesnek, károsnak ítéli. Emellett a támadott rendelkezés elsődlegesen a nemdohányzók testi és lelki egészséghez való jogát védi, és csak másodlagosan szolgálja a dohányosok egészségének a védelmét.
43.Sokkal több a cukorbeteg gyerek 2017.11.14. 12:15
A cukorbetegség rohamos terjedésére, a megelőzés lehetőségére és fontosságára hívják fel ma a figyelmet a cukorbetegek világnapján. Világszerte több mint 350 millió cukorbeteg él és évente több mint 5 millióan halnak meg a betegség miatt. Magyarországon becslések szerint csaknem 1 millió ember cukorbeteg, de sokan, nem is tudnak arról, hogy betegek. Az elmúlt 20 évben a gyermekek körében még nagyobb arányban jelent meg a cukorbetegség, becslések szerint megháromszorozódott. Tóth-Heyn Péter főorvos szerint míg a felnőttkorban kialakuló betegség hátterében általában az elhízás áll, a gyermekeket érintő diabétesz arányának növekedése mögötti okokat egyelőre nem sikerült feltárnia az orvostudománynak, de mindenképpen valamilyen külső tényezőről van szó.
44.Egyre népszerűbbek a balatoni kempingek2017.11.14. 11:53
Egyre népszerűbbek a balatoni kempingek: a Balatontourist Kft. által üzemeltetett 12 tó körüli kemping a nyáron mintegy 1,4 milliárd forint szállásdíjbevételt és 10 százalékos forgalomnövekedést ért el – közölte a Magyar Időkkel a társaság ügyvezetője. Nagy Gábor elmondta, hogy a balatonfüredi Füred Kemping és Üdülőfalu volt a legnépszerűbb, itt az összes vendég 23 százalékát regisztrálták, a kempingezők több mint fele pedig a Siófok-Szabadifürdőn lévő Aranypart és a szemesi Vadvirág üdülőfalvakban szállt meg. Jelentős a révfülöpi Napfény, az ex-autóskempingként jegyzett Mirabella és a keszthelyi Zala Kemping látogatottsága is. A kempingekben a magyar vendégek után a német, a holland, a dán, a lengyel és az osztrák turisták voltak a legtöbben az idén.
45.Internetről szerezte be az eladásra kínált kábítószert 2017.11.14. 11:31
Jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat három férfi ellen a Somogy Megyei Főügyészség. Az I. rendű vádlottat éppen eladás közben érték tetten a rendőrök, a másik férfi is terjesztés céljából vette volna át a nagytételű drogot, sőt még a gyermekét is bevonta a kábítószer-kereskedelembe. Mindkét férfi lakásán házkutatást tartottak, amely során további jelentős mennyiségű illegális szert is lefoglaltak. A nyomozáskor kiderült, hogy az I. r. vádlott tavaly az Egyesült Királyságból interneten vásárolt kábítószert, ami a vámellenőrzésen fennakadt, ezért a csomag nem jutott el hozzá, viszont a rendőrök látókörébe került. A dílerek ellen fegyházbüntetést valamint vagyonelkobzást indítványozott az ügyészség.
46.Vissza kell fizetnie az állami kampánytámogatást 2017.11.14. 11:23
Döntött a parlament – vissza kell fizetni az állami kampánytámogatást annak a pártnak, amely nem éri el az 1 százalékot az országgyűlési választáson. Amennyiben az érintett párt nem fizet időben, akkor a vezető tisztségviselői vállalják a felelősséget. Ha ők sem fizetnek, akkor a NAV intézkedik a tartozás behajtásáról.
47.60 nyaralót tört fel 2017.11.13. 16:36
A lopás mellett evett, ivott, tévét nézett és melegedett is az az elkövető, akit közel 60 betöréssel gyanúsítanak. B. Istvánt november 9-én fogták el a rendőrök Balatonszárszón. A 60 éves férfi elsősorban itt tört fel házakat, hogy élelem és eladható műszaki cikkek után kutasson. Mivel a férfi visszaesőnek számít, akár 10 évet is kaphat.
48.Árverésen a hidegvérűek2017.11.13. 15:51
14 hidegvérű kanca és méncsikó talált új gazdára a 2. bőszénfai lóárverésen. Az őshonos fajtát jelenleg elsősorban biogazdaságokban alkalmazzák. Az árverés azt a célt is szolgálta, hogy minél inkább bekerüljön a köztudatba a hidegvérű.
49.Sikert arattak a házi sütemények2017.11.13. 15:41
Almás, túrós és meggyes pite, linzer karika, lúdláb és sajtos pogácsa – mindezek a nagyi receptje alapján elkészítve. 8 kaposvári nyugdíjas klub tagjai készítették a finomságokat az első kaposvári Márton napi Vigasságra. A süteményeket bárki megkóstolhatta, sőt helyi termékek közül is válogathattak az érdeklődők.
50.Megáldották az idei borokat2017.11.13. 15:26
Hagyományosan összeöntötték Szent Márton szobránál boraikat a Balatonboglári Borvidék borászai Szőlősgyörökön, ahol meg is áldották az idei nedűket. A programon a gazdák hálát adnak a jó termésért, ezt egy lakomával meg is ünnepelték.
Összesen: 48617 db | 25 - 50 | « »
SOMOGYORSZÁG
Polgármesterek tanácskoznak Siófokon
„Európa ébredezik”
"Dolgozott" a vihar Somogyban
KULTÚRA
Gyerekprogramok a könyvtárban
Népzenétől hangos Karád
India képekben
SPORT
Több százan követték a döntőt a Balatonnál
Bíznak Leekensben
Nem sikerült a bravúr a Falco ellen
MAGAZIN
Allergiára ne parlagfüvet egyen!
Zsarolóvírusok fenyegetnek
Itt a megoldás!
GAZDASÁG
Feltámadhat a magyar cukorgyártás
Mentesítést kért a vízkészletjárulék fizetése alól az...
Ötödével kevesebb zöldség lesz az időjárás miatt
AUTÓ-MOTOR
Sokan keresik az új autókat
Egyre öregebb autók futnak a hazai utakon
Zöld autóké a jövő?