Archívum
Összesen: 47564 db | 25 - 50 | « »
26.Átlagosan 50 százalékos volt a béremelés2017.07.26. 10:52
Meredeken nő a rendvédelmi dolgozók fizetése - írja a Magyar Idők. 2019-ig átlagosan 50 százalékkal nő a rendőrök, katasztrófavédők, a börtönőrök és például a pénzügyőrök bére a 2015-ben indított életpályamodellnek köszönhetően. Hét év alatt csaknem 7 ezerrel nőtt a rendőrség állománya, a betöltetlen helyek száma pedig 2000-el csökkent.
27.Csak a felét kapják a Green Holidays károsultak2017.07.26. 10:38
A jogos károk mintegy felét tudja megtéríteni a Green Holidays utazási iroda csődje után az Uniqa Biztosító. Az utasok kárigénye feltételezhetően meghaladja a biztosító által vállalt 500 millió forintos keretet. A kárösszeg mintegy 900 millió forint lesz. A biztosítóhoz eddig bejelentett utazási csomagok száma 1902, ez több mint 5200 utast érint. Az Uniqa egyedileg bírálja el az igényeket, a Green Holidays ügyében a kárbejelentések közül egyetlen kárigényt sem utasít el.
28.Jönnek a ponthatárok2017.07.26. 10:24
Ma este hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Minden jelentkező csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt. A ponthatárokat várhatóan este nyolckor hirdetik ki. Azokat a felvételizőket, akik megadták mobilszámukat, sms-ben is értesítik az eredményekről. Idén majdnem 106 ezren nyújtottak be érvényes jelentkezést a magyarországi felsőoktatási intézmények által meghirdetett képzések valamelyikére. az ELTE vezeti a népszerűségi listát, Debrecen a második, Szeged a harmadik, Pécs pedig a negyedik helyen áll. A jelentkezésekből kiderül az is, hogy a gazdaságtudományi, a műszaki illetve a tanári szakok a legnépszerűbbek idén. A bölcsészet a negyedik, az orvosképzés pedig az ötödik helyen áll a felvi.hu adatai szerint.
29.Orbán Viktor segítségét kérik a fuvarozók 2017.07.26. 10:19
A miniszterelnöktől kér segítséget a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete. A kamara azt szeretné elérni, hogy Orbán Viktor képviselje ügyüket a visegrádi négyek és Franciaország szeptemberi tárgyalásain. A kelet-európai fuvarozók már március óta tiltakoznak az őket hátrányosan érintő nyugat-európai módosítások ellen. Egy németországi jogszabály szerint pihenőidejüket kötelezően szálláshelyen kell letölteni, ami jelentős költségnövekedéssel jár. A nyugat-európai hatóságok igazolásuk bemutatását is követelik az adott nemzet nyelvén. Továbbá kiküldetésnek minősítik munkavégzésüket, ami az adott ország minimálbér-szabályainak alkalmazását követeli meg.
30.Megújult a Kossuth-komp2017.07.25. 16:33
Teljesen megújult és ismét forgalomba állt a Kossuth-komp a Balatonon. 30 évvel ezelőtt esett át utoljára felújításon ez a hajó. Új acéllemez-borítást kapott a fedélzet, mindent újraépítettek rajta, és kicserélték az elektromos hálózatot is. Most már mind a 4 komp közlekedik Szántód és Tihany között, ugyanis a forgalom nagyon megugrott az elmúlt napokban.
31.Nem lesz minőségi alma?2017.07.25. 15:44
A fagy és az aszály is megtizedelte a somogyi almaültetvényeket, ami pedig a fákon maradt, nem olyan jó minőségű. A hibás gyümölcsöket így a termelők csak gyümölcslének tudják eladni 30-40 forintos kilogrammonkénti áron, pedig fogyasztási almaként ennek a négyszeresét is megkapnák érte.
32.Hova menjünk rossz idő esetén?2017.07.25. 15:42
Esős napokon, szeles időben sem ülhetnek otthon a nyaralóvendégek a Balatonnál. Sokan autóba szállnak és elindulnak, hogy programot, látnivalót keressenek. Az elmúlt napokban is hatalmas volt a forgalom a déli parton, Siófokon sokan keresik fel a város Fő terét, az üzleteket, de még többen választják a város wellnessközpontját, a Galeriust, ahol esős időben minden alkalommal telt ház van. Júniusban 6 százalékkal volt nagyobb a vendégforgalom a tavalyi évhez képest.
33.Terminállal a versenyképességért2017.07.25. 15:36
Újabb 30 ezer bankkártya-elfogadóhely támogatásáról döntött a kormány, így a 2016 decemberében meghirdetett kormányzati program segítségével 60 ezer olyan üzletben, szolgáltatónál lehet majd kártyával fizetni Magyarországon, ahol erre korábban nem volt lehetőség. A cél, hogy elősegítsék a vállalkozások versenyképességét.
34.A rákszűrés fontosságára hívják fel a figyelmet2017.07.25. 15:07
Ingyenes rákszűrést tartanak pénteken 8 és 12 óra között a Kaposi Mór Oktató Kórház fül-orr-gégészeti osztályán a fej-nyaki daganatok elleni küzdelem nemzetközi világnapján. Elsősorban azok jelentkezését várják, akik dohányoznak, alkoholt fogyasztanak, vagy a családjukban előfordult fej-nyaki tumor, illetve kapcsolatba kerülhettek fizikai-, kémiai-, biológiai rákkeltő anyagokkal. A legveszélyeztetettebbek a 45-65 év közötti emberek. A fej-nyaki tumorok legnagyobb csoportját a szájüregi daganatok képezik, ezek kialakulásában 80-90%-ban a dohányzás lényeges szerepet játszik. A gégerák több mint 80%-ban férfiaknál fordul elő, többségében 55 évesnél idősebb korban kerül diagnosztizálásra.
35.Drágulhat a liszt 2017.07.25. 13:34
10 százalékkal is drágulhat a liszt ára augusztustól – írja a Világgazdaság. Szakértők a lapnak azt mondták: jó lesz ide búza, de kevesebb lett az átlagosnál, ezért drágulhat. Mintegy 5 millió tonna kerülhet a tárolókba, 50-60 százalék közötti lesz az étkezési búza aránya, szemben a 2016-os kevesebb mint 40 százalékkal. A búza ára az elmúlt hetekben is már kissé emelkedett, és a termelők további árnövekedést várnak. Ha ugyanis a szárazság tovább tart a nagyobb európai kukoricatermelő országokban, illetve Kanadában, akkor az közvetve árnövelő hatású lesz a búzapiacon is. A pékek egyelőre nem foglalkoznak a lehetséges áremelés kérdésével.
36.Megújulnak az Ezredév utcai orvosi rendelő2017.07.25. 13:11
A napokban megkezdődnek a kaposvári Ezredév utcai rendelők felújítási munkái. A közel 300 millió forint összértékű, 100 százalékos európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból korszerűsítik az épületek infrastruktúráját, elvégzik a teljes akadálymentesítést, felújítják a vizesblokkokat, a fal- és aljzati burkolatokat. Továbbá kicserélik a külső és belső nyílászárókat, elvégzik az épület hő- és vízszigetelését, megújítják a fűtési, szennyvíz- és vízvezetékrendszert. Átépítik a villamosvezeték-hálózatot, és új parkolóhelyeket is kialakítanak. Az utcafronti épületnél kijavítják a tetőszerkezet hibáit is.
37.Illegális szüretelőket kaptak el2017.07.25. 11:48
Illegálisan szüretelték a kajszit a Balatonnál. Két enyingi férfi és egy nő megbontotta egy balatonvilágosi cég telephelyének kerítését, majd az ingatlan területén lévő gyümölcsösből több mint 163 kilogramm kajszibarackot szedtek le és tulajdonítottak el. Megenni és értékesíteni sem volt idejük, pár órán belül elfogták őket a nyomozók Fejér megyében. Az 58 éves F. Attila, a 21 éves Z. Lajos valamint az 54 éves R. Márta szabadlábon védekezhet. A lefoglalt gyümölcsöt a rendőrök átadták a cég képviselőjének.
38.Afrikai sertéspestis: közel a betegség2017.07.25. 11:24
Ismét megjelent a magyar határ közelében az afrikai sertéspestis. A vírust alig 20 kilométerre a magyar határtól Kárpátalján, Beregújfalunál mutatták ki. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tájékoztatása szerint Magyarországon egyelőre nem jelent meg a kórokozó, de az elmúlt hónapokban Ukrajnában, Lengyelországban, Csehországban, Lettországban, Észtországban és Litvániában is regisztráltak számos újabb megbetegedéseket. Ez pedig nagy gazdasági kárt okoz sertéstartóknak, felvásárlóknak, exportőröknek, vágóhidaknak és húsfeldolgozó üzemeknek is. Az ASP vírus emberre nem veszélyes, a sertéseknél viszont nem gyógyítható, a vírus iránt a sertés és a vaddisznó minden életkorban fogékony és a megbetegedett állatok szinte kivétel nélkül elpusztulnak.
39.Hamarosan elérhetőek lesznek a nyugdíjas-szövetkezeti állások2017.07.25. 11:01
Hamarosan elérhetővé válnak a nyugdíjas-szövetkezetek által kínált állásajánlatok az ország egész területén – írja a Magyar Idők. Augusztustól figyelemfelkeltő kampányokkal, közös internetes felület segítségével válogathatnak az idősek a munkalehetőségek közül. Eddig az országos lefedettségű Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas-szövetkezet mellett egy miskolci székhelyű szövetkezet alakult, de a jövőben várhatóan jelentősen bővül a kínálat. Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke elmondta: a magánszektor szinte minden ágazatában nagy az érdeklődés a tapasztalt, nyugdíjas munkavállalók iránt.
40.Százmilliárdokkal tartozunk a NAV-nak2017.07.25. 10:56
Továbbra is sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak. Június végén 3003 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, és 1880 társaság, szervezet több mint 100 millió forinttal 180 napon keresztül. Az adóhatóság negyedévente teszi közzé a tartós adósok listáit, amelyek csak az adózó nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adóazonosítót tartalmazzák, a fennálló tartozás összegét nem ismertetik. Az együttes tartozás mintegy 218 milliárd forint.
41.Lefoglalják a tulajdonos vagyonát 2017.07.25. 10:51
Elrendelte a cégbíróság, hogy az adóhatóság lefoglalja a Green Holidays Kft. tulajdonosának a cégben lévő vagyoni részesedését, és végrehajtást indított a SzállásOutlet Kft. ellen. A végzések ellen nem lehet fellebbezni. A július elején fizetésképtelenséget jelentő utazási iroda hoppon maradt ügyfelei az eddigi adatok szerint legalább 480 millió forintot fizettek be nyaralásra. A rendőrség csalás miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz az ügyben. A fővárosi kormányhivatal eközben a Magyar Utazási Irodák Szövetségének bejelentése alapján indított vizsgálatot az Indulhatunk.hu oldalt üzemeltető SzállásOutlet Kft.-vel szemben. A szervezet szerint a Green Holidays az utazási csomag részeit jogellenesen, elemekre bontva értékesítette. Az utasok két különböző céggel szerződtek, ami alkalmas a fogyasztók megtévesztésére.
42.Az ártatlan áldozatokra emlékeztek2017.07.24. 16:12
Egy 12 éves kislány és egy 30 éves családapa is életét vesztette, amikor a randalírozó ávósok a szilveszterező tömegbe lőttek. Az 1956-os vérengzésben még több kisbajomi polgár is golyót kapott, ők azonban túlélték a sortüzet. A helyiek sokáig nem beszélhettek nyíltan az akkori eseményekről, 60 évvel a tragikus éjszaka után azonban emlékművet avattak az áldozatok tiszteletére.
43.Hajóóriások látványos csatája2017.07.24. 16:10
Hajóóriások küzdelme zajlott a hétvégén a Balatonon. A kétnapos Volvo High Tech katamarán versenyen, amely a Kékszalag visszavágójának is tekinthető, 17 magyar csapat fogta be a szelet. A hajók Forma 1-es versenyének is nevezett rendezvényt a partról is bárki végigkövethette, hiszen az egyedi pályakialakítás miatt jobb rálátás nyílt a száguldó hajókra.
44.Összehozták a generációkat2017.07.24. 16:04
Majorett előadással, népi játékokkal, versekkel és tánccal erősítették az idősek és a fiatalok közötti kapcsolatot Siófokon. A Generációk a színpadon című programon a Drávától egészen a Balaton-partig különféle egyesületek, hagyományőrző csoportok és modern tánccsoportok léptek színpadra. Az eseményen Witzmann Mihály országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: a térség számára különösen fontos, hogy egymást segítsék az idősek és a fiatalok.
45.Közel egymillió kárt fizettek ki a biztosítók2017.07.24. 15:22
Csaknem 1 millió keresetet jelentettek be a 6 év alatt a biztosítók a nyári viharok miatt – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége. A társaságok ez idő alatt a 73 milliárd forintot fizettek ki a károsultaknak. Az idei júliusi viharok után 7 ezer bejelentést regisztráltak a biztosítók. A két héttel ezelőtti viharokban kiemelten sok ingatlan rongálódott meg a fővárosban, Pest megyében illetve Somogy megyében. Különösen a Balaton déli partja volt érintett, sokan csak napokkal később fedezték fel a károkat. Több társaságnál a szakemberek már elvégezték a kárszemléket, így már a vihar másnapján megkezdődtek a kárkifizetések. A nyári viharok átlagosan mintegy 115 ezer forint kárt tesznek a biztosított ingatlanokban.
46.Közelebb hozták az indiai kultúrát Somogyvámoson2017.07.24. 14:57
Közelebb hozták az indiai kultúrát Somogyvámoson. A 22. Krisna-völgyi Búcsúban a hennafestéstől, a tradicionális ételeken át egészen a viseletig, mindennel megismerkedhettek az érdeklődők. Az egész országból érkeztek, hogy betekintést nyerhessenek ebbe a különleges világba.
47.Őrjöngve vágta mellkason a rendőrfőkapitány2017.07.24. 11:39
Feljelentést tett egy Somogy megyei rendőrkapitány ellen egy biztonsági őr, aki a Balaton Sound-on dolgozott. Az esetről először a Magyar Nemzet írt. Behajtási engedély nélkül egyetlen autót sem engedhettek be a fesztivál területére, ezért megpróbált feltartóztatni egy autót, amiben a rendőrkapitány ült három másik rendőrrel, de mindannyian civilben voltak. Amikor viszont a behajtási engedélyt kérte, a biztonsági őr elmondása szerint a hátsó ülésről trágár szavak kíséretében kiugrott a rendőrkapitány letépte a kordont összekötő szalagot, majd az őr azt állítja, még egy erős ütést mért a mellkasára is. Ezután egy másik férfi is kiszállt az autóból, aki állítólag megmarkolta a ruháját a nyakánál, és közölte vele, hogy ha nem fejezi be, kényszerítő intézkedés alá vonják és előállítják. A rendőrök mindig viselték a belépéshez szükséges igazoló kártyát, a kocsin kikapcsolt vészvillogó is volt, ezért a hatóság szerint a biztonsági szolgálat munkatársának akadályozó viselkedése érthetetlen és indokolatlan volt, ráadásul másnap is ugyanígy megállította a kapitány autóját, és mindkét esetről jegyzőkönyv készült. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a Blikk többszöri megkeresésére sem válaszolt arra, hogy valóban megütötte-e a kapitány a férfit. Az ügyben a Katonai Főügyészség vizsgálódik.
48.A gyógyszerészek várják az e-receptet2017.07.24. 11:29
Sikeres az e-recept próbaüzeme – közölte a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke az M1-en. Hankó Zoltán kiemelte: 22 gyógyszertár vesz részt a tesztüzemben, visszajelzésük szerint a rendszer jól, sőt gyorsabban működik, mint a jelenlegi. Az új rendszer előnye, hogy a beteget kezelő orvosok a más orvosok által felírt recepteket is látják az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térben, vagyis a felhőben. Így könnyen kiderülhet, ha a beteg több, azonos hatóanyagú gyógyszert íratott fel. a magánellátásban tovább megmarad a papír alapú recept, mivel a magánszolgáltatóknak csak jövő novemberben kötelező csatlakozniuk a rendszerhez. A közellátásból sem tűnik el, hiszen ha a háziorvos házhoz megy, ott csak papír receptet tud írni, emellett bizonyos speciális gyógyszereket is csak így tudnak majd felírni, mert ezek nincsenek benne az elektronikus rendszerben.
49.Kevés lesz az idén a jó minőségű hazai alma2017.07.24. 10:18
Kevés lesz a jó minőségű alma – nyilatkozták szakemberek a Világgazdaságnak. A legjobb esetben is csak átlagos mennyiségű, de európai viszonylatban igen gyatra minőségű almát szüretelhetünk az idén. Az alacsony terméshozam a tavaszi fagyok miatt várható, a gyenge minőség oka pedig az itthon elterjedt öntözés nélküli gyümölcstermesztés. Kétharmad körüli az ipari alma aránya, aminek 80 százalékát a sűrítménygyártók vásárolják fel, és csak a maradék az étkezési minőségű gyümölcs. A gazdasági portál által megkérdezett szakértő az Európai Unióban 3 millió tonnás terméskieséssel számol. A fogyasztóknak állítólag ennek ellenére sem kell áremelkedésre számítaniuk.
50.Kicsit nőtt a magyarok várható élettartama2017.07.24. 09:59
Hajszálnyit nőtt csak a várható élettartam Magyarországon. A KSH adatai alapján 75,7 évről 75,9 évre emelkedett. Az uniós átlag 80,6 év volt 2015-ben. Hazánkban a nők jóval hosszabb életre számíthatnak, mint a férfiak: körükben tavaly 79,2 év volt a várható élettartam, míg a férfiaknál csak 72,4 év. Az idei évre a KSH legfrissebb adatai szerint Magyarországon a népesség eltartottsági rátája megközelítette az 50 százalékot, ami csúcsot jelent. Az öregedési index, amely a 14 éves és ennél fiatalabb népességre jutó idősek arányát mutatja, idén 128,8-re emelkedett.
Összesen: 47564 db | 25 - 50 | « »
SOMOGYORSZÁG
17 milliárdból fejleszthetnek a táborok
Öt külföldit gyanúsít a rendőrség
A kánikulában is kiváló
KULTÚRA
Népzenétől hangos Karád
Bikini vonal – őrizendő értékek
Csukás Színház minden korosztálynak
SPORT
Elúszni látszik a feljutás
Új csapattal, új reményekkel
A 10. helyen zárták Szécsiék a bajnokságot
MAGAZIN
Allergiára ne parlagfüvet egyen!
Zsarolóvírusok fenyegetnek
Itt a megoldás!
GAZDASÁG
Mentesítést kért a vízkészletjárulék fizetése alól az...
Ötödével kevesebb zöldség lesz az időjárás miatt
Dupla veszteség érte a méhészeket
AUTÓ-MOTOR
Sokan keresik az új autókat
Egyre öregebb autók futnak a hazai utakon
Zöld autóké a jövő?