Archívum
Összesen: 49532 db | 25 - 50 | « »
26.Remekeltek a házigazdák a Dél-Dunántúl Maratonon2018.02.19. 15:13
Remekeltek a házigazdák a Dél-Dunántúl Maratonon A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola rendezte meg a II. Dél-Dunántúl Maraton elnevezésű úszóversenyt a Virágfürdőben. - Nagyon színvonalas és jó versenyt tudtunk megrendezni a szülők segítségével - nyilatkozta Virovecz Richárd, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője. - A hosszabb számokat tartalmazó versenyen a sportiskolás együttes harmincegy úszóval vett részt. A viadalon tizenkét egyesület, közel háromszázötven sportolója szállt medencébe. Versenyzőink közül tizenhatan teljesítették a maratoni távokat, ami a lányoknál 1500 m gyorsúszást, a fiúknál 800 m gyorsúszást jelent. Mindenki nagyon szépen teljesítette a távot. A viadalon sok egyéni csúcs, minősítés és országos bajnoki szintidő született. A versenyen hét arany-, hat ezüst- és nyolc bronzérmet szereztek sportolóink. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola dobogósai: Aranyérmesek: - Tiba Benjámin 800 m gyors, 100 m pillangó. Kakuk Koppány 800 m gyors, 100 m mell. Király Flóra: 1500 m gyors. Pálca-Juhász Levente: 100 m pillangó. Marton Kitti: 100 m pillangó. Ezüstérmesek: - Kardos Dániel: 800 m gyors, 100 m pillangó. Marton Kitti: 1500 m gyors. László Lilla: 100 m mell. Bedi Boglárka: 100 m mell. Király Flóra: 100 m mell. Bronzérmesek: - Károly Zalán: 800 m gyors, 100 m mell. Sárközi Szabolcs: 800 m gyors, 100 m mell. Szántó Réka: 1500 m gyors. Patakfalvi Áron: 100 m pillangó. Kardos Eszter: 100 m pillangó. Király Zsófi: 100 m mell.
27.Foglalkoztatottság és munkanélküliség2018.02.19. 14:19
Előkelő listára került fel a somogyi Hosszúvíz: ott van azon magyar települések között, ahol már megvalósult a teljes foglalkoztatottság, vagyis egyetlen álláskereső sem volt a faluban 2017 decemberében-tudtuk meg a Sonlinetól. Az országos negatív rekorder második helyét a Somogy megyei Rinyabesenyő foglalja el, ahol a lakók 34,67 százaléka regisztrált álláskereső. Mindkét község polgármestere felkészült és mindent megtesznek azért, hogy a jövőben ezen eredmények tovább javuljanak.
28. Kiváló minőségű ételekkel ösztönzik az egészséges étkezést az iskolákban2018.02.19. 14:19
A gyerekek többsége szeretné, hogy a menza ételei jobban emlékeztessék őket az otthoni ízekre. Ha személyre szabottan ezt nem is tudja megvalósítani az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program „Menő menzák” elnevezésű pályázata, sok minden mást lehetővé tesz az egészséges étkezéssel és az egészséges életmóddal kapcsolatosan. Országosan 314 iskola nyert a pályázaton, közülük 21 somogyi, 7 kaposvári-közölte a Sonline.
29.Drágulnak a somogyi termőföldek2018.02.19. 14:12
A Sonline információi szerint 16 százalékkal növekedett Magyarországon a termőföldek hektáronkénti átlagára 2017-ben. Somogy a jelentősebb földforgalmi megyék közé tartozik, az első háromban benne van – mondta el Gombos Sándor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke. A szántóknál még nagyobb áremelkedésre lehet számítani a következendő években, mivel e területek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre.
30.Az intelligens vállalkozásoké a jövő2018.02.19. 14:08
Ahogy régebben a városok a kikötők és a vasútvonalak mentén fejlődtek, és ahogy az emberek életét átalakította az elektromosság, ma a világ a digitális innováció mentén gondolja újra önmagát. A mesterséges intelligencia és az egyéb technológiák rohamos fejlődése az intelligens vállalkozások létrehozását is felgyorsítja, és lehetővé teszi, hogy ezek a technológiák az emberek mindennapi életének részévé válhassanak. Mára a technológia teljesen beépült mindennapi életünkbe, átformálva a társadalom jelentős részét-írta az üzletrész.hu
31.Kilenc milliárdot spóroltak félév alatt a Könnyű közmű programmal2018.02.19. 14:07
A Könnyű közmű programban 2017. július óta a díjmentességnek köszönhetően több mint kilencmilliárd forintot takaríthatott meg a lakosság, valamint a kis- és középvállalkozói szektor – jelentette be a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára a Magyar Időknek. Január óta havonta további 2,5 milliárd forint maradhat a fogyasztóknál annak köszönhetően, hogy megszüntették a gáztömörségi vizsgálatot, ami miatt ellenőrzésekkor elzárták a gázt, s több száz család maradhatott fűtés és meleg víz nélkül, akár hónapokra, a visszakapcsoláshoz pedig többmilliós felújítási beruházásokra volt szükség. -írta a Sonline.
32. Gyorsan megy a gázkészülék csere februártól2018.02.19. 14:06
Hónapok helyett akár néhány nap alatt elvégezhető február elejétől a gázkészülékek cseréje – mondta Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára. A kormány ésszerű szabályokat vezetett be a gázkészülékek cseréjére, mostantól egyáltalán nem szükséges az elosztócég közreműködése a cserefolyamatban-írta az Origo.
33.Ápolók napja- A kormány elismeri és megbecsüli az ápolók munkáját2018.02.19. 14:03
A kormány elismeri és megbecsüli az ápolók munkáját – nyilatkozta Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára. Ápolónak lenni hivatás, az egészségügy igazi értékét nem az infrastruktúra, hanem az ott dolgozók adják. Az ápolók megbecsülését mutatja, hogy az elmúlt tizenhat hónapban a kormány 53 százalékkal emelte több lépcsőben dolgozói bértáblát, a legutóbbi előrehozott 8 százalékos illetményemelés utalása február 20-án megtörténik- írta az Origo.
34.Hétfőtől gyűjthetik az aláírásokat2018.02.18. 17:45
Hétfőtől kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az áprilisi országgyűlési választás aláírásgyűjtése. Mindenki csak a lakóhelye szerinti választókerületben jogosult jelöltet ajánlhat. Az április 8-ai országgyűlési választáson jelöltként indulni szándékozóknak ajánlóíveken kell az induláshoz szükséges 500 érvényes támogató aláírást megszerezniük. Az ajánlóívekre vonatkozó igényeket február 19-e után is be lehet nyújtani a választási irodákhoz, az irodák ezeket érkezési sorrendben dolgozzák fel és nyomtatják ki. Az egyéni választókerületben indulni szándékozó jelölteknek március 5-éig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges ötszáz érvényes ajánlást. Ajánlásokat a választópolgárok zaklatása nélkül bárhol lehet gyűjteni. A törvény azonban tiltja, hogy munkahelyen, munkavégzés közben, a fegyveres erőknél és a rendvédelmi szerveknél szolgálati viszonyban lévőtől a szolgálati helyen vagy szolgálati feladat teljesítése közben, tömegközlekedési eszközön, állami, helyi és nemzetiségi önkormányzat hivatali helyiségeiben, iskolákban, valamint kórházakban, rendelőkben gyűjtsék azokat.
35.Több mint 410 ezer a névjegyzékbe felvett határon túliak száma2018.02.18. 17:14
Több mint 412 ezer azoknak a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgároknak a száma, akik kérelmezték a névjegyzékbe vételüket az áprilisi országgyűlési választásra. A regisztrációra a levélben szavazáshoz van szükség - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. A www.valasztas.hu oldalon az olvasható tájékoztató nem azt tartja nyilván, hogy mely országokból érkezett a kérelem, hanem azt, hogy a kérelmező mely országba kéri az értesítést a névjegyzékbe vételéről. E szerint a már nyilvántartásba vett 345 784 választópolgárból legtöbben azt kérték, hogy Romániába (170 446), illetve Szerbiába (58 800) küldje az NVI a regisztrációs értesítést. A 2014-es országgyűlési választás idején 193 ezer, a 2016-os népszavazás idején pedig 274 ezer magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár szerepelt a névjegyzékben.
36.Bíróság elé kerülhet a kaposvári cserbenhagyó2018.02.18. 17:01
A február 2-i Iszák utcánál, a felüljáró előtt történt eset nyomozati szakasza ért véget. A kaposvári rendőrök vádemelést javasolnak egy helyi férfi ellen, aki balesetet okozott és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. Az ügy adatai alapján az ismeretlen elkövető február 2-án 17 órakor Kaposváron, a Zselici út és az Iszák utca útkereszteződésében, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütött két szabályosan áthaladó gyalogost, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül ismeretlen helyre távozott. A baleset következtében - az orvosi vélemény alapján - mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. Az egyenruhások haladéktalanul megkezdték a szemlét, az adatgyűjtést és a tanúkutatást, amelynek eredményeként a jármű vezetőjét az éjjeli órákban elfogták és előállították a Rendőrkapitányságra. A nyomozók a 35 éves helyi lakost segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyomozást a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészségnek.
37.Nőtt az influenzások száma Siófokon2018.02.18. 09:47
A héten a siófoki kórház valamennyi osztályán látogatási tilalmat vezettek be, s továbbra is részleges tilalom van érvényben a Kaposi Mór Oktató Kórházban. Somogy megyében az influenza figyelőszolgálatban kijelölt orvosok az év hatodik hetéről szóló jelentésükben a lakosság 20 százalékának megfigyelése alapján 173 személy esetében jelentettek influenzaszerű megbetegedést. A megyei morbiditás – százezer lakosra jutó megbetegedések száma – értéke a hatodik héten 280,7 százalék volt. Ez az előző heti értéknél (300,2 százalék) alacsonyabb, a járvány intenzitása enyhén csökkent. A járási népegészségügyi osztályok illetékességi területén a morbiditásban a korábbi jelentős különbségek mérséklődtek. A hatodik heti adatok alapján minden területen alacsony intenzitású járvány zajlik, a Nagyatádi és a Kaposvári Járás Népegészségügyi Osztály területén csökkenő, a marcali és a siófoki járásban növekvő megbetegedési számmal. Somogyban influenzaszerű megbetegedés miatt eddig 24 beteg került kórházba. A Kaposi Mór Oktató Kórházban február hetedikétől rendeltek el részleges látogatási tilalmat. A siófoki kórházban minden osztályra kiterjedő látogatási tilalmat vezettek be csütörtöktől.
38.Újítások az adóellenőrzésnél2018.02.18. 09:38
Indul a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) legújabb szolgáltatása; már nemcsak az adótraffipaxot jelenti be, hanem azt is, hogy az adott hónapban milyen adózó kör számíthat kiemelt ellenőrzésre - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az MTI-nek. Tállai András tájékoztatása szerint az úgynevezett utólagos adótraffipax több mint egy átlagos szolgáltatás, az adóhivatal ugyanis az ellenőrzés megkezdése előtt egy hetet biztosít a hibák javítására, illetve a bevallani elmulasztott adó összegének a megfizetésére. Februárban például a közösségi beszerzéseiket bevallani elmulasztó kereskedőket vizsgálja kiemelten a NAV. Szerinte az EU-ban is egyedülálló szolgáltatás lényege az önkéntes jogkövetésre ösztönzés.
39.Baltával okoztak sérülést2018.02.17. 17:48
A lengyeltóti rendőrök súlyos testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást egy helyi lakossal szemben. Február 16-án, pénteken 12 óra 10 perckor Lengyeltóti belterületén egy 56 éves férfi szóváltást követően a nála lévő baltával egy helyi lakos kezére ütött. A bántalmazás következtében a sértett - az elsődleges orvosi vélemény alapján - 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrök a helyszínen elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit, majd előállították a Lengyeltóti Rendőrőrsre, ahol - szabadlábon hagyása mellett – gyanúsítottként hallgattak ki.
40.Tovább nőtt a kórházak adóssága2018.02.17. 09:32
Az év első hónapjában a korábban megszokott nagyságrendben, vagyis kicsit több mint 3 milliárd forinttal nőtt a magyar kórházak adósságállománya, amely így, a 2017 év végi konszolidációt követően csaknem 19 milliárd forintot tett ki januárban - derül ki a Magyar Államkincstár adataiból. A közel 19 milliárd forintból 8,3 milliárd továbbra is 30 napon túli lejáratú, a fizetési határidő után több 60 nap elteltével pedig 4,5 milliárd forint vár kifizetésre, azaz a régóta húzódó tartozások újabb 1,3 milliárddal gyarapodtak. A beszállítókat képviselő Orvostechnikai Szövetség főtitkára Rásky László kifejtette, a finanszírozási struktúra változatlansága miatt 2018-ban ugyanazokra a tendenciákra számít, mint amelyek a korábbi éveket jellemezték. Álláspontja szerint, amíg a jelenlegi finanszírozási rend nem változik, addig csak az jelenthet könnyebbséget, ha az év végi mellett év közben is megvalósul egy 20-25 milliárd forintos részkonszolidáció.
41.Megkezdődött a kampány2018.02.17. 09:31
Hivatalosan megkezdődött az országgyűlési képviselő-választási kampány időszaka. A választási eljárásról szóló törvény szerint a kampány a választást megelőző 50. napon indul és a szavazás napján a voksolás befejezéséig tart - írja az MTI. A Nemzeti Választási Bizottság és a Kúria gyakorlata szerint csak a hivatalos kampányidőszakban végzett politikai tevékenység számít kampányolásnak, ezekkel kapcsolatban lehet a választási szervekhez fordulni, a kampányidőszakon kívüli szórólapozás, plakátolás, a választók közvetlen megkeresése nem tekinthető kampánytevékenységnek. A választási kampány végéig a jelölő szervezetek és a jelöltek engedély nélkül készíthetnek plakátot mérettől és hordozóanyagtól függetlenül, de ezeken is fel kell tüntetni a kiadó nevét, székhelyét, valamint a kiadásért és szerkesztésért felelős személyeket.
42.Rekordévet zártak a balatoni szállodák2018.02.17. 09:29
A tavalyi év minden mutatót érintően rekordév volt a magyarországi szállodáknak – derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége legfrissebb elemzéséből. A múlt év eredményeit értékelő elemzés szerint a szállodák forgalma országosan jelentősen emelkedett, a bruttó szoba árbevétel 16,8 százalékkal nőtt, az összes bruttó forgalma pedig 15,6 százalékkal emelkedett. A Balatoni régióban a szállodák összes forgalma 12,2 százalékkal, a szoba árbevétele 10 százalékkal múlta felül az előző évit. A külföldi vendégéjszakák számának növekedésében a vidéki szállodák megelőzték a budapesti hoteleket: a vidéki szállodákban 9 százalékkal, Budapesten 7,1 százalékkal több külföldi vendégéjszakát mértek. Az összes szállodai forgalom 50,1 százaléka, és a szoba árbevétel 45,7 százaléka realizálódott Budapesten kívüli szállodákban.
43.A bajnokot fogadják2018.02.17. 09:28
Fontos győzelmet arattak a Diamant-lányok az Extraliga előző fordulójában, hiszen a kaposvári női röplabdázók 3:1-re verték a 8 légióst foglalkoztató Nyíregyházát. Szombaton viszont még ennél is nagyobb hajtásra lesz szükség, amennyiben a kaposváriak meg akarják nehezíteni a bajnok és kupagyőztes Békéscsaba dolgát. A BRSE nem unatkozott az elmúlt napokban. Alberto Salomoni csapata hétfőn ötszettes rangadót nyert az Újpest ellen, majd szerdán Jászberény felé vették az irányt, ahol 3:1-re nyertek a Magyar Kupa elődöntőjének első felvonásán. A kaposvári lányok elsősorban pontszerzésre hajtanak a címvédő ellen, saját közönségük előtt azonban idén már többször is megmutatták, hogy nem riadnak meg senkitől sem. A Diamant-Békéscsaba összecsapás szombaton 17 órakor kezdődik a kaposvári Sportcsarnokban.
44.Hétfőig jelentkezhetnek a somogyi diákok2018.02.17. 09:27
Hétfőig, február 19-éig adhatják be a Somogy megyei dákok jelentkezésüket a középfokú intézményekbe - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. A középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait az általános iskolájuk tölti ki. A 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlap kitöltő program erre létrehozott felületén. A kitöltött dokumentumokat - a tájékoztatóban leírtak szerint - aláírva el kell juttatni a tovább tanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására már nincs lehetőség, a hivatal a korábbi tanévek felvételi nyomtatványait nem fogadja el. Az OH több mint 90 százalékban feldolgozta a központi írásbeli felvételivizsga-dolgozatok eredményeit, és honlapján nyilvánosságra hozta azok átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottan dönthetik el, hogy mely iskolákba jelentkeznek.
45.Krízisambulanciát nyitottak Kaposváron2018.02.16. 17:38
Krízisközpont nyílt Kaposváron. Az intézményben olyan bajbajutottakon segítenek majd a szakemberek, akik a családon belüli erőszak elől menekülnek. A krízisközpont elsődleges feladata pedig, hogy rávilágítson a kompromisszumhoz vezető útra, hiszen statisztikai adatok szerint a partnerbántalmazás az estek 95 százalékában férfi elkövetőt és női áldozatot jelent.
46.Több forrásra lehet szükség2018.02.16. 16:27
Levélben tájékoztatná a Balaton Fejlesztési Tanács a kormányt arról, hogy a kisebb településeket érintő fejlesztések megvalósítása veszélyben van. Az építőiparban ugyanis 30-40 százalékkal magasabb összeget is elkérhetnek a szakemberek, de ugyanennyivel megnőttek az anyagárak is. Így pedig több tíz vagy 100 millió forinttal is többet kell kifizetni a fejlesztésekért, mint amennyit a települések a pályázatokon elnyertek. A BFT siófoki ülésén arról is beszámoltak: a Balatonnál idén több beruházás is megkezdődik.
47.Bizonyítottak a vérebek2018.02.16. 16:25
Kiváló szaglásukról tettek tanúbizonyságot a kutyák Kaszón. A vérebversenyen idén 6 vadászkutya mutatta meg: bármilyen vadat képesek megtalálni még a legsűrűbb vadonban is. Az immár 28 éves hagyomány egyben fővizsga is, amely a vadászathoz elengedhetetlen.
48.Alaki felkészítés2018.02.16. 13:08
Szituációs helyzeteket gyakoroltak a kaposvári rendőrök. Azért van szükség sok kiképzésre, hogy a jó magatartásformák ösztönössé váljanak, mintegy beégjenek. Ehhez sok gyakorlásra van szükség, és akkor megfelelően reagál a rendőr a veszélyes szituációkban is. A MEKTA alakulat tagjai zárt helyen gyakorolták a fegyverrel való mozgást, a testi kényszer alkalmazásának fogásait és bilincselés helyes mozdulatait. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképzési Központjában, a kaposvári Dózsa Edzőcsarnokban tartott képzést Molnár Gábor megyei rendőrfőkapitány is megtekintette.
49.Támogatást kapnak a viharkárt szenvedett gazdák2018.02.16. 11:54
Segítséget kapnak a viharkárt szenvedett gazdák. Száz millió forintból jövedelempótló támogatást nyújt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezésére a Földművelésügyi Minisztérium a tavaly októberi viharban kárt szenvedett fóliás termelőknek. Az érintett termelők a kárt szenvedett fóliasátor egy négyzetméterére számítva legfeljebb kétezer forint támogatásban részesülhetnek. A viharkárról szóló igazolást falugazdásznál kell kérni. Az igényeket március 15ig lehet benyújtani a Magyar Államkincstárhoz.
50.Jöhet az egész éves viharjelzés a Balatonnál2018.02.16. 11:33
Fontos változás lehet a Balatonon, egész éves viharjelzést kér a Belügyminisztériumtól a Balatoni Szövetség. A szervezet indoklása szerint erre a horgászok, vitorlázók biztonsága, valamint az időjárásban tapasztalható globális változások miatt lenne szükség. Balassa Balázs, a szövetség elnöke elmondta: a mostani enyhe télben még decemberben is sok horgász és vitorlás volt a vízen. Hozzátette, indokolttá tehetik a kérést az időjárásban tapasztalható globális változások is. Erre utal, hogy tavaly jóval több vihart jeleztek az április 1. és október 31. között működő viharjelző rendszerek a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál is, mint az előző évben.
Összesen: 49532 db | 25 - 50 | « »
SOMOGYORSZÁG
Népszerű az új kompmenetrend
Soha nem volt ilyen erős Kaposvár
Dübörög az agrárgazdaság
KULTÚRA
Gyerekprogramok a könyvtárban
Népzenétől hangos Karád
Emberi sorsok egy anya szemével
SPORT
Több százan követték a döntőt a Balatonnál
Bíznak Leekensben
Nem sikerült a bravúr a Falco ellen
MAGAZIN
Allergiára ne parlagfüvet egyen!
Zsarolóvírusok fenyegetnek
Itt a megoldás!
GAZDASÁG
Feltámadhat a magyar cukorgyártás
Mentesítést kért a vízkészletjárulék fizetése alól az...
Ötödével kevesebb zöldség lesz az időjárás miatt
AUTÓ-MOTOR
Sokan keresik az új autókat
Egyre öregebb autók futnak a hazai utakon
Zöld autóké a jövő?