Archívum
Összesen: 46565 db | 25 - 50 | « »
26.Közösségi oldalon portyázott a csaló testvérpár2017.04.24. 11:28
A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat egy testvérpárral szemben. Az egyik közösségi portál adok-veszek csoportjában illetve saját oldalukon olyan mobiltelefonokat hirdettek meg eladásra, amelyekkel nem rendelkeztek. Az áruk ellenértékét pedig előre utalással kérték egy bankszámlára. Összesen 12 embert károsítottak meg így 248 ezer forint értékben, a pénzt meg szinte azonnal felélték. A testvérpár felnőttkorú tagjának emellett kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell, mivel ő bírta rá a fiatalkorú testvérét arra, hogy a csalássorozatban részt vegyen. Az ügyészség a büntetett előéletű és előzetes letartóztatásban lévő felnőttkorú vádlottal szemben – aki a bűncselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el – letöltendő börtönt, míg fiatalkorú testvérének próbára bocsátását és pártfogó felügyeletének elrendelését kérte.
27.Családi autó ingyenhitelből2017.04.24. 11:02
Családi autót lehet venni ingyenhitelből – erről készített összeállítást a penzcentrum.hu. A portál szerint a karácsonyi időszakon kívül is gyakran találkozni 0 százalékos THM-es hitelajánlatokkal. Az alacsony kamatkörnyezetnek köszönhetően azonban már az autólízingek körében is egyre inkább terjed a kiemelkedően olcsó kölcsön, több autómárka kínál valódi nullás ajánlattal elvihető modelleket. Például a Renaultokat, a Daciakat és a Kiákat vehetjük meg THM-mentesen. A hitelek és a lízing között jelentős különbség van. Míg a hitelnél az autó azonnal a mi tulajdonunk lesz és fedezetet nyújt a hitel visszafizetésére, addig a lízingnél az autó csak a szerződés lejáratakor kerül a mi tulajdonunkba. A hitelnél ha nem fizetjük a törlesztőrészleteket, akkor a bank kezdeményezheti az autó lefoglalását, míg a lízingnél erre nincs szükség, hiszen az a hitelező tulajdonát képzi.
28.Nem éri meg dolgozni a raboknak2017.04.24. 10:46
Az ellátási költségek és egyéb tartozások levonása után a legtöbb rabnak gyakorlatilag semmi pénze nem marad a börtönben keresett munkabérből, ami komoly feszültséget szül, és sokan megtagadják a munkát – írja a Magyar Nemzet. Székely László ombudsmannak az alacsony fizetéseket a Belügyminisztérium azzal indokolta, hogy a büntetés-végrehajtásnál foglalkoztatottak munkáltatásánál sajátos többletköltségek vannak. A börtönévek alatt végzett munka ráadásul nem számít járulékalapot képző jövedelemnek, így az itt ledolgozott évek sem számítanak bele a szolgálati időbe a nyugdíjjogosultságnál, ami az elítéltek szabadulása után hatalmas egzisztenciális problémához vezet – utal a lap Székely László ombudsman legújabb jelentésére.
29.Ismét szarvas okozott súlyos balesetet2017.04.23. 17:12
Szinte mindennaposak a vadak okozta balesetek, és a vadásztársaságok mindezt csak annyival intézik el, hogy táblákat tetetnek ki, és ezek a figyelmeztető táblák gyakran egymást érik, így aztán nem ritka, hogy 30-40 kilométeren keresztül az autós csak a jó szerencséjében bízhat, mert kivédhetetlen helyzetben is ő a hibás, és senki sem téríti meg a kárát.
30.Tizenkét gyorshajtót fogtak a somogyi rendőrök2017.04.23. 08:43
A havazás és a hideg idő miatt elmaradt Tispol-ellenőrzést a hétvégén pótolták be a somogyi rendőrök. Az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán három traffipax-szal mérték az autózókat. Összesen 12 gépjárművezető lépte át a megengedett sebességhatárt, közülük három sofőrnek helyszíni bírságot szabtak ki és kilenc esetben indítottak közigazgatási eljárást. Legközelebb június 9-11 között az ittasan és bódult állapotban vezetők kiszűrésére szervezik az Alcohol & Drugs akciót.
31.Közeleg az érettségi2017.04.23. 08:24
Somogyban az idén is 31 oktatási intézményben lesz érettségi. 2017-ben a megyében 2755 tanuló jelentkezett érettségire – írja a sonline.hu. A megyeszékhelyen 1393 diák érettségizik, 1362-en pedig a megye más településein. Nyolcszázan emelt szintű érettségit tesznek. A legtöbben a fő tantárgyakból készülnek, akadnak azonban különleges tárgyak is, mint a japán nyelv.
32.Szoros csatában nyert a Kaposvár2017.04.23. 08:16
A legjobb nyolc közé jutás szempontjából fontos mérkőzést nyert a Kaposvári KK a Sopron ellen az NB I./A csoportos férfi kosárlabda-bajnokság középházi középszakaszában. Tulajdonképpen néhány rövid időszakot kivéve végig vezetve győztek a hazai pályán játszó somogyiak, mégis szoros volt a mérkőzés.
33.Elszalasztott lehetőség2017.04.22. 14:57
Úgy szerzett egy pontot a Siófok KC női kézilabdacsapata, hogy tulajdonképpen nyert állásból elveszített egyet a bajnokság pénteki fordulójában. Ugyanis két és fél perccel a mérkőzés vége előtt még két góllal vezettek az idegenben játszó Balaton-partiak, sőt, még nyolc másodperccel a lefújás előtt is egy gól volt az előnyük. Négy másodperc volt hátra, amikor a bírók Triscsukot kiállították és hetest ítéltek a Debrecennek. Így 32-32 lett a végeredmény.
34.A kaposvári ifjúsági úszó legyőzte Hosszú Katinkát2017.04.22. 14:23
Bozsó Sára, az 1. MCM- Diamant Adorján SE úszója remekül szerepelt pénteken a debreceni felnőtt országos bajnokságon. A még ifjúsági korú lány 100 mellen az olimpiai bajnok Hosszú Katinka előtt végzett a felnőttek versenyében. Bozsó Sára ötödikként kvalifikálta magát az esti döntőre, de ott egyet javítva negyedikként csapott a célba, elérve ezzel eddigi legjobb felnőtt helyezését.
35.Az úton ült, elütötték, meghalt2017.04.22. 12:20
Halálra gázoltak Komlósdon egy férfit pénteken. A baleset este nyolc óra körül történt, a férfi az úttesten ült, amikor a személyautó elütötte. Azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett az ütközés során, hogy a helyszínen életét vesztette.
36.Új tornacsarnok hazai forrásból2017.04.21. 17:17
Átadták az új tornacsarnokot Andocson. A teljes egészében költségvetési forrásból megvalósuló beruházásra 324 millió forintot biztosított a kormány. Az Andocsi Szent Ferenc Általános Iskola és Művészeti Iskola diákjai boldogan vették birtokba a 25×30 méteres tornatermet, amit ketté is lehet osztani, így párhuzamosan két osztály számára lehet testnevelés órát tartani.
37.Megoldódhat a Brettyó ügye2017.04.21. 16:05
Megoldódhat Zamárdiban a Brettyó ügye. Az európai uniós LIFE pályázat segítségével nyílhat lehetőség arra, hogy Zamárdi és Szántód önkormányzata közösen szerezzen forrást a Brettyó természetközeli hasznosítására. A kettős védettség alatt álló NATURA 2000-es területen élőhely fejlesztési programot lehetne megvalósítani. Ehhez azonban szükség van a mintegy 170 tulajdonos hozzájárulására is.
38.Államtitkár: stabil lesz az önkormányzatok támogatása2017.04.21. 15:43
Az államháztartásért felelős államtitkár azt ígéri, 2018-ban is stabil lesz az önkormányzatok támogatása, emellett jelentős európai uniós és hazai fejlesztési források állnak majd rendelkezésre. Banai Péter Benő a Megyei Jogú Városok Szövetségének szekszárdi közgyűlését követően azt mondta: 2018-as költségvetési törvényjavaslat alapján nemcsak a megyei jogú városok, hanem az önkormányzati rendszer egésze is előrehalad. Szita Károly, a szövetség elnöke, aki egyben Kaposvár polgármestere pedig arról számolt be, hogy a Modern városok program, illetve a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program mintegy 3000 milliárd forintos fejlesztési forrásai időarányosan az önkormányzatok rendelkezésére állnak majd.
39.A Föld hétvégéjét rendezik2017.04.21. 14:00
Holnap lesz a Föld Napja. Ebből az alkalomból az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés nyilvánosságra hozta a 33 városra kiterjedő vizsgálatának eredményét. A felmérésből kiderült, hogy Budapesten többet, vidéken viszont hatékonyabban szelektáljuk a hulladékot. A tejes és gyümölcsleves kartondobozokat Veszprémben, Pakson és Székesfehérváron szelektálja a leghatékonyabban a lakosság. Budapest, ahol évente mintegy 750 tonnányi italos kartont gyűjtenek a lakosok, a középmezőnybe tartozik. Az IKSZ felmérése szerint, ha minden magyar lakos olyan hatékonyan szelektálna, mint a veszprémiek, akkor évente hozzávetőleg 38.000 felnőtt fát tudnánk megmenteni.
40.Menő menzák az iskolában2017.04.21. 11:52
Az egészséges étkezés népszerűsítésére írtak ki pályázatot iskoláknak az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A család-, ifjúság és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára Menő menzák az iskolában című lehetőségről elmondta, a nyertesek felmérhetik a gyermekek táplálkozási szokásait, egészséges életmódra nevelő, szemléletformáló programokat, főzőversenyeket rendezhetnek. Kialakíthatnak ivókutat, salátabárt, tankonyhát vagy tankertet is. Illetve új eszközökkel javíthatják az étkezési körülményeket. Novák Katalin hozzátette: a pályázatra iskolai alapítványok jelentkezhetnek majd május 19-étől, a keretösszeg 6,8 milliárd forint.
41.Veszélybe kerülhet az idei méztermés2017.04.21. 11:28
Rossz méztermés várható az idén, ha az elmúlt napok szélsőséges időjárása miatt elfagy az akácvirág, ami a magyar méhészet fő nektárforrása – mondta Takács Ferenc, méhész az M1-en. A szakértő hozzátette: a károkat még nem mérték fel. A mostani időszak a repce virágzás időszaka is, ezért a méhész szerint a repceméz termésre biztosan kihat a szélsőségesen rossz időjárás. Kifejtette ugyanakkor, hogy a minőségre a hideg nem lesz hatással, tehát ha a méhek ki tudnak menni és be tudják hozni a nektárt, akkor kiváló minőségű lesz a méz.
42.Az első magyar bölcsőde 165 éve nyílt meg 2017.04.21. 11:23
Ma van a bölcsődék napja. 165 éve, 1852. április 21-én nyílt meg az első bölcsőde Magyarországon. Az évforduló alkalmából az eduline.hu összegyűjtötte a pro és kontra érveket a korai bölcsődébe menés ellen, illetve mellett. Mellette szól, hogy az egy-két év körüli gyermeknek szüksége van a szülein kívül más impulzusokra is. A bölcsődében több kórokozóval is fog találkozni, így hamar meg fog erősödni az immunrendszere. És az anyukának is több ideje lesz magára. A korai bölcsődébe járás ellen szól, hogy az új napirend befolyásolhatja a kicsi alvási szokásait, az étkezését, a hangulatát. Az első három évben az anya jelenti a gyermek számára a biztonságot. A túl korai elszakadás inkább bizonytalanságot jelent az életében, mint előre lépést. Végül a legújabb kutatások szerint azok az egy év alatti gyermekek, akik napi négy órát vagy annál többet töltöttek anyai gondoskodás nélkül, agresszívabbá váltak.
43.Hétfőn ünnepség miatt szünetel az ügyfélfogadás a rendőrségen2017.04.21. 11:15
Szünetel hétfőn az ügyfélfogadás a megyei rendőr-főkapitányságokon, a rendőrkapitányságokon, valamint a határrendészeti kirendeltségeken. Egy kormányhatározat alapján április 24-e, Szent György napja, a rendőrség ünnepe Magyarországon. Ez a hivatásos állomány számára munkaszüneti nap. Bejelentéseket azonban ezen a napon is felvesznek a rendőrkapitányságok.
44.Hamis tanúkkal védte magát a kaposvári börtönőr2017.04.21. 11:03
Egy kaposvári börtönőr és két társa ellen emelt vádat a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség hamis tanúzás miatt. A férfi még 2014. nyarán, Balatonlellén keveredett verekedésbe egy illetővel, akinek eltörte az orrát. Vele lévő két ismerősét megkérte, mondják azt a hatóságoknak, hogy ő csak önvédelemből ütött vissza. Az egyik tanú azonban megtört, feltárta az igazságot, köztük azt is, hogy a vádlott miként vette rá arra, hogy hazudjon az ügyészségen. Súlyos testi sértés miatt a bíróság jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte az őrmestert. Most a hamis tanúskodás miatt kell felelnie, de a tanúvallomását mindvégig fenntartó társával ezt is megúszhatják felfüggesztettel, míg a bíróság előtt a valóságot feltáró vádlottra pénzbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség. A börtönőrt az eset után felfüggesztették munkájából.
45.Még mindig gondot okoz a munkaerőhiány a Balatonon 2017.04.21. 10:35
Erős szezonra számítanak a balatoni vendéglátósok, de továbbra sincs elég képzett munkaerő – írja a Világgazdaság. Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke azt mondta, ha száraz, meleg lesz a nyár, reális cél a 8-10 százalékos forgalomnövekedés. Leginkább szakácsból és felszolgálóból van kevés, de mosogatót, takarítót sem egyszerű találni. A munkaadók béremeléssel és személyzeti szállással igyekeznek megfogni az ország északi és keleti részében élőket, de számítanak a gyakornoki programokra is: mentorálással próbálják itthon tartani a fiatal szakmunkásokat. Bóka István, a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke, aki egyben Balatonfüred polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a szezonális balatoni állások legfeljebb féléves határozott idejű szerződést jelentenek, így a dolgozók nem tudnak kellően tervezni, és nem hitelképesek. A városvezető szerint előremutató lenne a tizenkét hónapos munkahelyek elterjedése, amire az egész évben nyitva tartó szállodák mellett leginkább a kiállítóhelyek és a turisztikai attrakciók nyújthatnak lehetőséget.
46.Betiltották Oroszországban a Jehova Tanúi működését2017.04.21. 10:12
Betiltotta a Jehova Tanúi felekezetet az orosz legfelsőbb bíróság. A döntés szerint a kisegyház szélsőséges szervezet, amely családokat választ szét, gyűlöletet kelt, és emberi életeket fenyeget. A felekezet szerint viszont a hatóságok hamis képet alakítottak ki róluk. Az egyház szóvivője a határozat után azt közölte, megdöbbentek a bírák döntése miatt, és fellebbezni fognak. A Jehova Tanúi Oroszországban 395 szervezetet működtet, és csak ott 175 ezer hívük van. A felekezet vagyona állami tulajdonba kerül. A Jehova Tanúit az 1870-es években alapították Pennsylvania államban, híveinek számát világszerte 8 millióra becsülik. Számos országban betiltották már működését, így például Kínában, Észak-Koreában, Grúziában, Szaúd-Arábiában és Iránban is.
47.Ingyen lehet hivatásos jogosítványt szerezni2017.04.21. 09:57
Újabb 2500 hivatásos gépjárművezetői jogosítvány megszerzését biztosítja ingyen a munkaerő-piaci változások segítése program – közölte a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár. Cseresnyés Péter hozzátette: a 2 milliárd forint hazai forrásból megvalósuló a szállítmányozási szektor szakember-utánpótlását segíti. Megjegyezte: a csaknem 12 ezer vállalkozás által üzemeltetett 62 ezer jármű megköveteli a folyamatos munkaerő-utánpótlást, évente 500-1000 új gépjárművezető munkába állása szükséges folyamatosan, a meglévő hiány pótlása mellett. Az OFA Nonprofit Kft. a képzésre 638 munkáltatóval kötött együttműködési megállapodást március végéig. Hamarosan újabb 400 munkáltatóval várható egyezség.
48.Kamiont borított az árokba a szél2017.04.21. 09:46
Egy farönköket szállító kamiont lökött az árokba a szél csütörtök délután a 68-as főúton, Segesdnél. A balesetben senki sem sérült meg. A tűzoltók sugárvédelem mellett áramtalanította a járművet, majd a szivárgó üzemanyagot átfejtették. A rakományt erőgép segítségével kellett lepakolni, ezt követően tudták csak a szerelvényt kivontatni az árokból. A kifolyt gázolaj miatt a tűzoltók felitató anyaggal is megtisztították az útburkolatot.
49.Egy Oscar-díjas Kaposváron2017.04.20. 17:08
Lenyomatok, grafikák, fotók és filmképek mesélnek Rófusz Ferenc munkásságáról a Kaposvári Egyetem Ripp-Rónai Karán. A somogyi megyeszékhelyen életműkiállítással tisztelegnek az Oscar-díjas filmrendező előtt. A szerda esti ünnepélyes megnyitón az alkotó arról beszélt a hallgatóknak: higgyék el, hogy a magyarok nemzetközi színtéren is sikereket tudnak elérni.
50.Lendületes évadra készül a Csiky2017.04.20. 17:03
A Vízkereszt vagy amit akartok, a Kabaré, de Máté Péter dalaiból készült zenés táncos darab is megelevenedik a következő évadban a Csiky Gergely Színház színpadán. A kaposvári teátrum egy lendületesebb és fiatalosabb évadra készül, ifjú színészek és rendezők is csatlakoznak a társulathoz. De a legkisebbekre is gondoltak, több gyermekelőadással is várják az érdeklődőket.
Összesen: 46565 db | 25 - 50 | « »
SOMOGYORSZÁG
Egészségőrző napot tartottak a piacon
Befektetésnek is jó
Kínába exportálnának húst
KULTÚRA
Látványos musicalben a Sose halunk meg
A botforgatás bajnokai a színpadon
A gyermekkort idézik festményei
SPORT
Negyedik lett a Csurgó a Magyar Kupában
Nagyot küzdött a Kaposvár
Puskás Ferencre emlékeztek
MAGAZIN
Zsarolóvírusok fenyegetnek
Itt a megoldás!
Elhunyt George Michael
GAZDASÁG
Nincs rákkeltő hatása a glifozátnak
A használt lakásokat keresik többen
Számlázási roham lehet szilveszter éjjelén
AUTÓ-MOTOR
Sokan keresik az új autókat
Egyre öregebb autók futnak a hazai utakon
Zöld autóké a jövő?