Negyvenszer szúrt a gyilkos
2017.04.20, Csütörtök
A Kaposvári Járásbíróság csütörtökön délelőtt elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak, akit a Balatonföldváron történt kegyetlen emberölés gyanúja miatt vettek őrizetbe. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatón számolt be a bűncselekmény körülményeiről. A rendelkezésre álló adatok szerint a 19 éves fiatalember 2017. április 18-án 18 óra körül Balatonföldváron az utcán egy kődarabbal többször fejen ütött, valamint késsel mintegy 40 alkalommal megszúrt egy férfit. A 19 éves fiatalembert gyanúsítottként hallgatták ki, aki részletes beismerő vallomást tett.

Szíjártó István rendőrezredes, SMRFK:
Több, mint 40 késszúrás, késtől származó szúrás érte a test különböző részeit, elsősorban a felsőtestet, illetve a koponyán olyan zúzott sérülések vannak, amelyek a halál bekövetkezését okozták.

Kegyetlen módon végzett áldozatával, G. Gáborral a gyilkosa - erről számoltak be a csütörtöki sajtótájékoztatón a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság illetékesei. A helyszíni vizsgálatok alapján arra következtettek, hogy valamilyen konfliktus áldozata lett az 52 éves férfi.

Szíjártó István rendőrezredes, SMRFK:
Ezért a nyomozás során az első verziónk az volt, hogy a sértett környezetében élő embereket, a munkavállalóit és az egyéb magánéleti környezetét kezdtük meg átvizsgálni. Ennek során jutottunk el F. István 19 éves látrányi lakoshoz, akit aztán az összegyűjtött személyi és tárgyi bizonyítékok alapján a lakásán elfogtunk, előállítottuk és gyanúsítottként hallgattuk ki.

A fiatalembert 4 óra alatt fogták el. A kihallgatás során kiderült, hogy az áldozat és a gyanúsított másfél éve ismerték egymást. F. István kezdetben biztonsági őrként dolgozott néhány hónapig G. Gábornál, ezt követően pedig a sértettnél végzett házkörüli munkákat. A legtöbb konfliktus a gyanúsított elmondása szerint abból adódott, hogy G. Gábor nem fizette ki az elvégzett munkát, és olykor tettleg is bántalmazta őt. A csütörtöki sajtótájékoztatón Szíjártó István rendőrezredes a gyilkosság napjáról is részletesen beszámolt F. István vallomása alapján.

Szíjártó István rendőrezredes, SMRFK:
18-án kedden reggel telefonon hívta fel az áldozat az elkövetőt, hogy este lesz nála egy rendezvény, ahol szükség van a segítségére, és Látrányban a buszmegállóban fogja felvenni. Ott körülbelül egy másfél órát várt a gyanúsított az áldozatra, majd amikor megérkezett, beszállt az x5-ös BMW-be, amellyel elmentek, ittak egy üdítőt, majd odaértek a sértett lakásához. Már az autóban kialakult egy szóbeli verbális konfliktus. Amikor ez odáig fajult, hogy amikor megálltak a ház előtt, az autóban az elkövető elővette a tulajdonában lévő kést és többször megszúrta az áldozatot.

Ezt követően pedig az autóból kiszállva is folytatódott a dulakodás, amikor is egy térburkoló kővel több alkalommal is lesújtott G. Gáborra. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy F.István beismerő vallomást tett, és az elfogás során együttműködött a rendőrséggel. Fiatal korára való tekintettel maximálisan 20 év fegyház vár a 19 éves férfira.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: