Lendületes évadra készül a Csiky
2017.04.20, Csütörtök
A Vízkereszt vagy amit akartok, a Kabaré, de Máté Péter dalaiból készült zenés táncos darab is megelevenedik a következő évadban a Csiky Gergely Színház színpadán. A kaposvári teátrum egy lendületesebb és fiatalosabb évadra készül, ifjú színészek és rendezők is csatlakoznak a társulathoz. De a legkisebbekre is gondoltak, több gyermekelőadással is várják az érdeklődőket.

Csecsemő- és táncszínházi előadásokkal is bővül a Csiky Gergely Színház repertoárja a következő évadban. A régi klasszikusok, mint például A vágy villamosa és Chioggiai csetepaté mellett így a Pécsi Balett Hófehérke és a hét törpe című előadás, valamint a gyerekek egyik kedvence, a Bogyó és Babóca is megelevenedik a kaposvári színpadon. A 2017-2018-as évadban pedig több darabot is női rendezők visznek a színpadra.

Bozsik Yvett, művészeti vezető, Csiky Gergely Színház:
Női rendezők közül Varga Zsuzsának önálló estet fog rendezni Dávid Zsuzsa. A Chioggiai csetepatét Kéri Kitty fogja rendezni, amely a Kaposvári Egyetemmel közös produkcióban lesz bemutatva. A csecsemőszínházi előadásokat Góbi Rita és Blaskó Borbála, valamint a Kabaré című musicalt jómagam fogom rendezni.

Egy dinamikusabb és lendületesebb évad elé néz a Csiky társulata, amely fiatal színészekkel és rendezőkkel is bővül. Az új évadban több színházzal is együttműködik majd a kaposvári társulat. A Nemzeti Táncszínházzal közös produkciókat állítanak majd színpadra, a határon túlról pedig Beregszászról és Zentáról hívnak produkciókat. Emellett operettelőadásokkal is várják majd az érdeklődőket.

Fülöp Péter, igazgató, Csiky Gergely Színház:
Operett bérlettel készülünk az operett rajongó nézőink számára. Nagyon izgalmas és fontos lesz, hogy szeretnénk kiemelni az operett előadásnak a prémium jellegét: üdvözlő itallal és a szeptemberre elkészülő Csiky tortával fogjuk megvendégelni azokat a nézőinket, akik az operett bérletet megváltják. Fontos elmondani, hogy ez egy korlátos bérlet lesz, összesen 700 ilyen bérletet bocsájtunk ki.

A következő évadban műsorra tűzött darabok kiválasztásakor az új helyszínt is figyelembe kellett venni, hiszen a kaposvári színház átalakítása miatt az Együd Árpád Kulturális Központban zajlanak a próbák és az előadások, ami inkább az alkotóknak jelent kihívást, s talán kevésbé zavarja a nézőket.

Fülöp Péter, igazgató, Csiky Gergely Színház:
Nem csak számukra más ez a környezet, hanem a színészeink és a háttér munkatársaink számára is. Egy sokkal feszesebb és sokkal fegyelmezettebb munkavégzést kíván, hiszen nem a megszokott helyen végzik a munkájukat, de amit a színpadon a nézők láthatnak, az gondolom, hogy változatlan.

Így bár a Csiky Gergely Színház előadásai új helyszínen, de a megszokott minőségben várják a nézőket a 2017-2018-as évadban is.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: