A fiatalokat is megszólítanák
2017.05.18, Csütörtök
Zagar, Belmondo és Lajkó Flix koncert is szerepel a Rippl-Rónai Fesztivál repertoárjában. A kaposvári festőóriásra emlékezve immár 9. alkalommal szerveznek a megyeszékhelyen nagyszabású művészeti programokat. A 4 napos rendezvényen többek között egy hazánkban egyedülálló kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők, méghozzá Makovecz Imre munkásságáról. Emellett fényfestés és vásári kavalkád is várja majd a művészetkedvelőket május 25-től 28-ig.

Szalay Lilla, igazgató, Együd Árpád Kulturális Központ:
Ez egy Rippl-Rónai nevét viselő fesztivál, összművészeti fesztivál, amiben azért a képzőművészetnek az alkotó embernek helye és szerepe van. Ennek a hagyománytiszteletnek az egyik legjobb kifejezése az az In memoriam Makovecz Imre program elemünk május 26-án.

Így 11 órától egy konferenciával, délután 4 órától pedig egy kiállítással is megemlékeznek a Kaposváron is alkotó Kossuth-díjas építészről az Együd Árpád Kulturális Központban. Idén sem hiányozhatnak, a különles tárlatok a májusi programok közül- fogalmazott Szalay Lilla az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Szalay Lilla, igazgató, Együd Árpád Kulturális Központ:
A Rippl-Rónai Múzeum, Rippl-Rónai Ödön gyűjteményének egy részét bemutató kiállítása, a grafikai kiállítás is azt gondoljuk, hogy ezt a hagyománytisztelő vonalat képviseli nagyon-nagyon értékes gyűjteménye van a Rippl-Rónai Múzeumnak.

Az immár kilenc éves múltra visszatekintő fesztiválra a hagyományőrzés mellett egy fiatalosabb arculattal is készülnek a szervezők. Ez a szemlélet pedig a május25-től 28-áig tartó fesztivál programjai is visszaköszön majd - ezt már Jágerné Katona Zsuzsanna kulturális referens mondta.

Jágerné Katona Zsuzsanna, kulturális referens, Kaposvár:
A kísérletezésre jó példa és az újdonságnak a fiatalok megszólítására jó példa a Fényfestő Fieszta, ami egy új helyszínen lesz, mert eddig nem használtuk soha sem a Megyeháza belső udvarát a Vigasságok terét, ez ad otthont a Fényfestő Fieszta programjainak.

A belváros vásári forgataggá alakul, a Szivárvány Kultúrpalota, a Kossuth tér és a Megyeháza pedig koncertektől lesz hangos. Zagar, a Belmondo és Lajkó Félix szórakoztatja majd a zenekedvelőket a Rippl-Rónai Fesztiválon. De utcatárlat és színházi előadások is várják a művészetkedvelőket, így minden korosztály megtalálhatja a kikapcsolódási lehetőségeket Kaposváron. A szervezők több mint 30 ezer látogatóra számítanak a 9. Rippl-Rónai Fesztiválon.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: