Új kezdet a szeretet jegyében
2017.05.19, Péntek
Új kezdet - ezzel a címmel hívta közös konzultációra a média képviselőit Varga László megyéspüspök. Az egyházmegye új főpásztora a korábbinál jobb kommunikációt szeretne kiépíteni a sajtóval, amelynek lényege, hogy közösen segítenék egymás munkáját. Emellett ismertette a beiktatásakor is elhangzott fő programját, amely a szegények és a lelki sérültek megsegítéséről szól. A megyéspüspök szólt arról is, hogy lengyel mintára létrehozná az úgynevezett irgalmasság házait.

A szeretet jó hírével kell megfertőzni az embereket - fogalmazott Varga László megyéspüspök az első sajtótájékoztatóján. Emellett az evangelizációra is nagy hangsúlyt fektetne az egyházmegye új főpásztora.

Varga László, megyéspüspök, Kaposvári Egyházmegye:
Szeretnénk egy Krisztus központú egyházmegyét 50 évvel a zsinat után. Aztán szeretném a szegényekre irányítani mások figyelmét is, a megtört emberekre. Nem csak a mélyszegénységben élők, mindenki, aki szenved, az segítségre szorul, és arra gondoltam, hogy ebben keresnék segítőket, munkatársakat.

Ehhez kérte a média képviselőinek támogatását Varga László. A megyéspüspök a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a szeretetet közkinccsé kell tenni, és ebben segíthetnek az újságok, a tv és a rádió is.

Varga László, megyéspüspök, Kaposvári Egyházmegye:
Minden reményem az, hogy ez a két kapcsolat, az egyház és a média kapcsolat, megerősödhet, hiszen ugyanazt a célt szolgáljuk: az igazságot és a szeretetet, a jót, a jó hírt.

Az Új kezdet című konzultáció lényege, hogy az egyház falain kívülre is eljuttassák a jó hírt, s így szólítanák meg a rászorulókat. Ez azért is fontos a püspök számára, mert maga is befogadott már lelkileg megtört embereket.

Varga László, megyéspüspök, Kaposvári Egyházmegye:
Van egy programunk, ami 2000 éves, úgy hívják, hogy Elérkezett az Isten országa, és ez örömhír a szegényeknek, megtört embereknek, hogy van valaki, aki feltétel nélkül szereti őket, és ezt a feltétel nélküli szeretetet próbáljuk eljuttatni az emberekhez. Remélem, hogy lesznek olyanok, akik, ha nem is vallásos, vagy éppen katolikus, hanem mindenki, akinek a szíve nyitva az irgalomra, a szeretetre, azzal szeretnék együttműködni.

Ezért is hozná létre, lengyel mintára az úgynevezett irgalmasság házait Varga László. Emellett pedig a fiatalokat is szeretné megszólítani a média segítségével.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: