Hosszú Katinka a legnépszerűbb
2017.07.14, Péntek
Nemcsak a Balaton-parton, hanem a megyeszékhelyen is a vizes vébéről szólnak a következő hetek. Stábunk a Kaposvári Virágfürdőbe is ellátogatott, ahol az úszótábor apróságai azt is elárulták, melyik úszónak szurkolnak majd a legjobban. A helyi élsportolók pedig esélyeket latolgattak.

Péntek reggel még hűvös volt a Kaposvári Virágfürdő 50 méteres medencéje, ennek ellenére a kicsik bátran csobbantak a vízbe. Az úszótábor fiatal résztvevői már vizes vébé lázában égnek, alig várják, hogy kedvenceikért szoríthassanak.

Bocskai András Zétea:
Hosszú Katinka

Miért pont ő?
Mert az olimpián is sok aranyérmet szerzett.

Akkor ő lehet egy igazi példakép?
Igen.

Németh Vendel:
Hosszú Katinkának szurkolunk, és el is megyünk rá.

Na és kinek fogsz szurkolni?
Luki Dóra:
Hosszú Katinkának.

Úgy látjuk itt Hosszú Katinka nagyon népszerű, miért pont ő?
Mert nekem ő a példaképem meg a bátyám, mert ő nagyon jól úszik.


De nemcsak a kicsik, hanem a kaposvári élsportolók is nagy reményekkel tekintenek a FINA Világbajnokság elé.

A világ-és európa-bajnoki ezüstérmes uszonyosúszó, Varga Krisztina is épp egy világversenyre készül, ennek ellenére természetesen figyelemmel követi majd a sporteseményt.

Varga Krisztina, uszonyosúszó, 1. MCM-Diamant Adorján SE:
Én úgy gondolom, hogy most az úszócsapatunk az nagyon erős, mindannyian a világ élmezőnyében vannak. Úgyhogy szerintem lesz bőven örömünk és szépen csillogó érmeink. S a vízilabdások, ha jól összejön nekik, akkor dobogóra állhatnak, szerintem mind a fiúk, mind a lányok.

Van -e esetleg személyes példaképed?
Igen, én Gyurta Danit tartom a példaképemnek. Azt gondolom, hogy amit ő elért és ahogyan, egy nagyon szép dolog.


A Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE hátúszója, Stadler Csenge már több nemzetközi versenyen is bizonyította tehetségét. Mint mondja: a magyarországi vizes vébé egy sportoló számára különösen nagy élmény.


Stadler Csenge, úszó, 1. MCM-Diamant Adorján SE:
Motiváló látni is, hogyha valaki elmegy rá. Akkor a világ legjobbjait láthatja, úszni és versenyezni egymással. Szerintem ez egy nagyon jó dolog.


A következő napokban nemcsak az uszodában lesz vb-láz, hiszen több kaposvári étteremben és szórakozóhelyen is kivetítőn lehet majd nyomon követni az eseményeket, és együtt szurkolni a magyar sikerekért.

 

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: