Öt elefánt pancsolt a Balaton partján
2017.07.17, Hétfő
Nemcsak a turisták, hanem a Nemzeti Cirkusz öt elefántja is felfrissülhetett szombaton Balatonlellén. Az elefántfürdetést immár hagyományosan, ötödik éve rendezték meg a parti településen. A program este tovább folytatódott, hiszen négy balatoni városban is a Cirkuszok Éjszakájára várták az érdeklődőket.

A Magyar Nemzeti Cirkusz öt afrikai elefántja - Mambo, Betty, Nanda, Tonga és Kimba - hűsítő fürdőt vett a Balaton partján. Az attrakcióra több ezren voltak kíváncsiak. A legtöbben még sosem látták a világ legnagyobb szárazföldi állatait.

Morvai Milán:
Nem semmi! Éreztem ahogy a víz jön felém amikor fürödtek.

Az elefántokat pedig kedvenc csemegéjükkel, finom gyümölcsökkel is várták. A legbátrabbak pedig az elefánt hátára is felülhettek.

Torma Attila:
Még sosem próbáltuk, most ültem először elefánton, kipróbáltuk, hogy milyen bőr, egy nagy kaland jó volt.

Ez pedig a kicsik és nagyon számára egyaránt hatalmas élmény volt.

Torma Anita:
Olyan nagy volt, hogy nagy volt a körme, nagy volt az ormánya és púposodott fel a háta, ahogy ment, és jó volt ott a hátán ülni, de még féltem egyedül ott fent. Mert még nem vagyok olyan nagy.


A Cirkuszok Éjszakája immár hagyományosan az elefántfürdetéssel veszi kezdetét.

ifj. Richter József, igazgató, Magyar Nemzeti Cirkusz:
Évről évre az a tendencia, hogy minden több és több ember jön el és nézi meg az elefántok fürdetését. Most is több ezer ember volt a Balaton partján, úgy gondolom, hogy ez a Balatonnak is egy hatalmas reklám. Többen jelezték külföldről, hogy akkor jönnek, amikor az elefántok fürdeni fognak, mert annyira kíváncsiak erre a programra.

A Cirkuszok Éjszakája programsorozat a főváros mellett a Balaton-parton. Siófokon, Zamárdiban, Révfülöpon és Balatonlellén folytatódott.

Balatonlellén bárki próbára tehette artista tudását a Cirkuszok Éjszakáján. Az érdeklődőket különleges porondlátogatásra várta a Magyar Nemzeti Cirkusz.

A legbátrabb jelentkezők pedig azt is megtanulhatták, hogyan kell felállni egy cirkuszi ló hátára.

Tóth Dorka:
Jó volt meg minden, de amikor felálltunk, akkor egy kicsit féltem.


Kicsik és nagyok egyaránt izgatottan várták az előadást.

Tóth Fruzsina Szófia:
Nagyon vicces a bohóc és nagyon jók az előadások.

A Cirkuszok Éjszakájára egy nem mindennapi programmal, igazi világszámokkal készült a Magyar Nemzeti Cirkusz.

ifj. Richter József, igazgató, Magyar Nemzeti Cirkusz:
A Világszámok porondon című előadásunk, amelyet kibővítettünk extra produkciókkal, amit először láthat a közönség. Aztán lehetőség lesz az artistákkal fotózkodni, autogramot kérni. Illetve meg lehet nézni Magyar Nemzeti Cirkusz állatseregletét.

Az este során a közönség láthatta a Repülő emberek orosz hintáról című számot, de egy különleges kutyarevü valamint egy zsonglőrprodukció is szórakoztatta a látogatókat. Ifj. Richter József a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója pedig egy világhírű lovasakrobata show-val lépett fel a manézsban.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: