A közös munkát ünnepelték
2017.07.17, Hétfő
A közösen elvégzett munkát ünnepelték hétvégén a szentgáloskériek. A településen falunapra várták a helyieket és az elszármazottakat egyaránt. Az eseményen Witzmann Mihály országgyűlési képviselő bejelentette: újabb, több mint 20 millió forintos fejlesztési forrás érkezik a településre, amelyből a polgármesteri hivatal épületét korszerűsítik majd.

A helyi és környékbeli kulturális egyesületek egymást váltották a színpadon Szentgáloskéren. A falunapon színes program, finom étel és jó hangulat várta az érdeklődőket. Szabó Péter polgármestere arról beszélt: fontos, hogy évente legalább egyszer összejöjjön a falu apraja-nagyja.

Szabó Péter, polgármester, Szentgáloskér:
Ez az egy nagy rendezvény, amely igazából összehozza egy helyen az embereket, régebben volt a búcsúk, amelyek ugyanerre szolgáltak, de ugye a búcsúk most már lassan mennek ki a divatból, mindig van valami rendezvény, falunapok, amelyek most visszahódítják ezt a kis eseményt. Úgy gondolom, hogy ez az a rendezvény, amely összehozza az elszármazottakat, barátokat.

Az 520 fős falu nagy múltú hagyományokkal rendelkezik, az itt élők pedig nap mint nap dolgoznak a településért, így megérdemlik, hogy mindezt megünnepeljék - hangsúlyozta Witzmann Mihály. A térség országgyűlési képviselője egy jó hírrel érkezett a falunapra.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz:
S, abban a szerencsés helyzetben lehetek én is országgyűlési képviselőként, hogy egy héttel ezelőtt voltam itt, amikor közel 30 millió forintos támogatásból készült járda és útfelújítási programot adhattunk át és akkor még én sem tudtam, hogy a falunapra egy másik jó hírrel tudok szolgálni, hiszen a vidékfejlesztési programnak köszönhetően egy újabb 21 millió forintos támogatást nyert el a helyi önkormányzat, amelyből az önkormányzat energetikai fejlesztését tudják végrehajtani.

Egy ilyen kistelepülés életében pedig minden fejlesztés és beruházás mérföldkőnek számít. A helyiek: 2020-ig további források érkeznek majd Szentgáloskérre. Hiszen ez a falu megmaradását és jövőjét biztosítja.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: