Zöld út az intermodális csomópontnak
2017.08.10, Csütörtök
Zöld utat kapott a kormánytól az intermodális csomópont. Így jövő év tavaszán elkezdődhet a Németh István Program második legnagyobb, 17, 7 milliárd forintos beruházása – jelentette be Szita Károly, csütörtöki sajtótájékoztatóján. A városvezető kiemelte: a fejlesztésnek köszönhetően tisztább lesz a levegő, biztonságosabb a közúti közlekedés valamint szebbé válik a Petőfi tér és a Csík Ferenc sétány közötti terület.

2019 végére teljesen átalakul majd a városkép, régi felüljáró helyett gyalogos- és kerékpáros-forgalomra is alkalmas hidat valamint több körforgalmat is építenek, egyet a Hársfa utca, a Baross utca és Béla király utca találkozásánál is. A vasút felett átívelő híddal kapcsolják majd be a közlekedésbe a meghosszabbított Csik Ferenc sétányt. A felüljáró mindkét oldalán is körforgalmak teszik majd biztonságosabbá a kereszteződéseket, de a Dózsa György utcánál is épül egy kétszer kétsávos körforgalom. Emellett egy 92 férőhelyes P+R parkolóhelyet alakítanak ki Csik Ferenc sétánynál - erről beszélt Patak Norbert, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektiroda vezetője, Kaposváron. Az intermodális csomópontnak köszönhetően egy helyen lesz a helyi és a távolsági autóbuszok állomása, és közös peronja lesz a vasútállomással. Ez pedig mind a kaposváriak és az ide érkezők kényelmét szolgálja -ezt már Szita Károly polgármester hangsúlyozta.

Szita Károly polgármester, Kaposvár:
A Németh István programot azért indítottuk el, h valamennyi kaposvári jobban élhessen ebben a városban. Ennek a programnak a részeként amely a 2.legnagyobb programja a N.I programnak,az összegből is látszik, az M67-es út, amely az első, tisztább lesz a varos levegője,biztonságosabb lesz a közúti közlekedés,szebb lesz a Petőfi tértől a Csik F sétányig tartó szakasz közelebb kerül a Donneri városrész a belvároshoz.

A kormány döntése értelmében, hazánkban Kaposváron indulhat meg először az intermodális csomópont építése, amely a 171 milliárdos Németh István Program részeként, a Modern Városok Program finanszírozásában valósul meg - hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Szita Károly polgármester.

Szita Károly, polgármester, Kaposvár:
Munkák elkezdődnek nagyon remélem,amikor a kivitelezési szerződést a nyertes kivitelezővel aláírjuk,akkor a tervezési munkák kezdődnek el,a következő esztendő első felében ahogy az idő engedi,mar indul a kivitelezés és a szerződésünk arról szol majd, h 2019 utolsó negyedévében, az utolsó virágot is ki kell ültetni, az utolsó padot is ki kell raknunk,ki kell takarítani és átadhatjuk az új kaposvári közösségi közlekedési központot.

Szita Károly hangsúlyozta: a Németh István programot azért hívták életre, hogy minden kaposvári jobban éljen, jobban érezze magát a városban.

 

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: