Sör és gasztronómia Balatonszárszón
2017.08.10, Csütörtök
150-féle sört kóstolhatnak, igazi magyaros ételek ízét élvezhetik azok, akik ellátogatnak a balatonszárszói Sör-és Gasztrofesztiválra. A parti településen immár második alkalommal szervezik meg a kulináris és kulturális élményeket kínáló eseményt, amely egészen vasárnapig várja a látogatókat.

Egymást érik a borfesztiválok a Balaton körül, Balatonszárszón azonban szerdától vasárnapig a söröké és a magyaros ételeké a főszerep.

Lázár Attila:
Megisszuk általában a jó söröket, ez nagyon finom!

Ez milyen sör?
Nagyon finom.

Mennyire szakértője a söröknek?
Mi igazából borszakértők vagyunk, a borokhoz értünk. De mivel itt nincs bor, ezért sört iszunk.

Az érdeklődők 150-féle sört kóstolhatnak. A nyitónapon volt, aki egykori kedvenc márkáját szerette volna sok év után újra megízlelni.

Bacsó Csaba:
Még fiatal koromban ittam DAB sört utoljára, s most azért jöttem ide, mert meg akarom kóstolni, hogy a minőségét biztosan megőrizte. Szerintem nagyon finom lett.

Balatonszárszó immár második alkalommal szervezi meg a Sör-és Gasztrofesztivált, amely a nyár egyik kiemelt eseménye a településen.

Dancsecs Klára:
Ez a fesztivál az egyik legsikeresebb fesztiválunk. Azért is találtuk ki, hogy legyen itt Balatonszárszón Sör-és Gasztrofesztivál mert ha megnézzük akár az északi és akár déli partot, akkor látjuk, hogy több helyen van borfesztivál. Sörfesztivál viszont nincsen. S, úgy láttuk a tavalyiak szerint, hogy ez nagyon sikeres. Ez úgy néz ki, hogy minden este 7 órától a színpadon program van.

A kulináris élmények mellett tehát kulturális és zenei programok is várják az érdeklődőket. Szerdán Zoltán Erika szórakoztatta a közönséget, de az öt nap során fellép Antal Timi, a Desperado, Krisz Rudi valamint Vincze Lilla és a Napoleon Boulevard is. A szervezéskor pedig minden korosztályra gondoltak.

Dancsecs Klára:
Balatonszárszó a kisgyermekes családok paradicsoma, üdülőhelye. Gondolunk minden generációra, amint látni lehet van rodeó bika, van légvár, van a gyermekeknek kikapcsolódási lehetőség, kézműves vásár van és mindenféle egyéb finomságok.

A II. Balatonszárszói Sör-és Gasztrofesztivál egészen vasárnap várja a látogatókat.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: