Motoron érkezett az ajándék
2017.12.05, Kedd
Több száz kaposvári kisdiáknak szereztek örömöt és nem kis meglepetést a Motoros Mikulások. A Széles Út Egyesület 50 tagja immár 8. alkalommal öltözött be nagyszakállúnak és természetesen ezúttal sem érkeztek üres kézzel. Egyre több a felajánlás, így idén egy garázsnyi játékot, gyümölcsöt és édességet vittek az iskolákba.

Karácsonyi zenével hangolódtak a Mikulások a Németh István fasoron. A közel 50 Télapó jelmezbe öltözött motorost a rossz idő sem riasztotta el attól, hogy több száz gyereknek szerezzen örömet.


Aztán felbőgtek a motorok... és a konvoj hangos dudaszóval útnak indult, hogy idén is mosolyt csaljon a gyerekek arcára.

Ez pedig már a Duráczky József Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, ahol a gyerekek izgatottan várták a Motoros Mikulásokat. Több száz óvodás és kisiskolás gyűlt össze az udvaron. A gyerekek énekkel is kedveskedtek a Motoros Mikulásoknak.

Van zsákodban minden jó, piros alma, mogyoró.
Jöjj el hozzánk várunk rád, kedves öreg Télapó.

A gyerekeknek nagy meglepetés volt az 50 Télapó jelmezbe öltözött motoros.

Mihálkovics Milán:
Nekem ez jó, jó ez nagyon. Csinosak is, szép a motorjuk, tisztán tartották, úgyhogy megvagyok vele elégedve.

Mészáros Krisztián:
Jól néznek ki, vigyáznak a motorokra is és kedvesek, hogy ide eljöttek ide a mi iskolánkba.

A gyerekek azt is elárulták, hogy mit kérnek a nagy szakállútól.

Mészáros Krisztián:
Én azt szeretném a Mikulástól, hogy fehér karácsonyunk legyen.

A Mikulás erre is ígéretet tett, de a kicsik nem maradtak ajándék nélkül sem, hiszen a Széles Út Egyesület motorosai játékokat és édességet is vittek a gyerekeknek. A szervezet vezetője azt mondja: ez a Motoros Mikulások egyik fő célja.

Kovács Balázs, elnök, Széles út Egyesület:
Egy kicsit a motoros társadalmat abban az időszakban is összefogjuk, amikor egyébként nincsen motoros szezon, emellett pedig egy olyan tevékenységet vállaljon fel az egyesület, amelyben tudunk jótékonykodni, ami természetesen bele illik az éves programunkba.

Immár 8. alkalommal leptek meg iskolásokat és óvodásokat a Motoros Mikulások. A Duráczky József Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény főigazgatója azt mondja: kell a gyerekeknek az ilyen jellegű inger.

Gyurina Éva, intézményvezető, Somogy Megyei Duráczky EGYMI és Kollégium:
Ha valaki külsős jön, mindegy, hogy a Mikulás vagy bárki az mindig egy új fajta élmény és egy új fajta inger a gyerekek számára, hiszen velünk minden nap találkoznak, de ha valaki kívülről jön az mindig egy jó történet a számukra.

Az intézményvezető azt mondta, így érzelmileg is jobban fejlődnek a gyerekek.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: