Szuperhősökkel érkezett a Mikulás
2017.12.06, Szerda
Nem mindennapi meglepetéssel kedveskedtek a Siófoki Kórház Gyermekosztályán fekvő kis betegeknek a tűzoltók. A Mikulást ugyanis a jól ismert szuperhősök, így például Batman és Pókember is elkísérte. Több mint tíz éves hagyomány a városban, hogy ilyen különleges módon csalnak mosolyt a gyerekek arcára, akik természetesen ajándékot is kaptak a látogatóktól. A csapat látogatása minden alkalommal óriási élmény a gyermekeknek, akikkel ha csak kis időre is, de elfeledtetik a fájdalmaikat.

Énekkel várták a Mikulást a kicsik a Siófoki Kórház Gyermekosztályán.

A Mikulás helyett azonban a képregényekből ismert szuperhősök jelentek meg a gyerekek nagy meglepetésére. Batman, Pókember, Flash és Amerika kapitány ezúttal a Mikulás segítői voltak, hiszen a rénszarvasok bizony rossz helyre szálltak le, s ők segítettek a Télapónak eltalálni a gyerekekhez.

A nagy szakállú segítői hangos éneklésre bíztatták a kicsiket, hogy a Mikulás - aki tűzoltógépjárművel érkezett a kórházhoz - megtalálja az osztályon gyógyuló gyermekeket. A gyerekeket sikerült meglepni, hiszen a Télapó az ablakon át érkezett meg.

Forgács Brigitta, gyerek:
Nagyon meglepődtem és tetszettek a dalok, meg hogy a Mikulás itt volt.


14 kis beteget leptek meg a szuperhősök a kórházban. Amirát a mandulája miatt kellett megműteni. A kislány édesanyja azt mondja: nagy örömöt szereztek mindkettejüknek.

Kárpáti Zita, anyuka:
Kicsit meg van lepődve, el volt kenődve otthon, hogy nem jön hozzá a Télapó és ez nagy örömforrás volt neki most, egy feltuningolta egy kicsit.

2000 óta, Mikulás nap alkalmából a siófoki tűzoltók meglátogatják a városi kórház gyermekosztályán ápolt gyerekeket, hogy mosolyt csaljanak az arcukra, hozzájárulva a gyógyulásukhoz.

dr. Inczeffy István, főigazgató, Siófoki Kórház:
Hagyomány a Siófoki Kórházban, hogy a tűzoltók a szuperhősökkel együtt elhozzák a Mikulást. Ez egy rendkívüli pillanat a gyerekek életében, akik itt nálunk gyógyulnak, ugyanis erre a napra elfelejtik minden bajukat és problémájukat és nincsen csodálatosabb dolog a gyerekek öröménél.

A Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője azt mondja: szerettek volna újítani a hagyományos Mikulás ünnepségeken.

Oláh László, t. alezredes, vezető, Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség:
Ezt azért gondolzuk így, mert a tévéből elég népszerűek ezek a figurák és ezzel is próbáljuk egy kicsit elősegíteni a gyerekek gyógyulását.

A jelmezbe öltözött szakemberek azt mondják: a tűzoltó ott segít, ahol csak tud.

Mikulás:
Nincsen ez másképpen Szent Miklós napján sem, igyekeztünk meglátogatni a gyerekeket a kórházban, hogy itt is érezzék azt, hogy mi törődünk, foglalkozunk velük.

A különleges vendégek természetesen nem érkeztek üres kézzel, hiszen minden gyerek kapott ajándékot is.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: