Telt házzal működnek a szállodák
2017.12.06, Szerda
Telt házzal működnek a Balaton-parti szállodák karácsony és szilveszter között. Több helyen már októberben elkeltek a szobák. Sokan foglaltak 2-3 éjszakára szállást. A karácsonyi időszakra elsősorban családokat látnak vendégül, amíg szilveszterkor inkább baráti társaságok érkeznek a Balatonhoz. Decemberben átlagosan 10-15 százalékkal nő meg a hotelek forgalma.

Szőke Réka, értékesítési munkatárs, Hotel Magistern:
Szállodánk 115 szobával rendelkezik, 200-250 főnek tudunk elhelyezést biztosítani.

Szilveszterkor is ennyi vendéggel számolnak. Szőke Réka, értékesítési vezető azt mondja: sok a visszajáró vendég, akik már korán lefoglalták a szállást.

Szőke Réka, értékesítési munkatárs, Hotel Magistern:
A szilveszteri időszakunk nagyon korán elkelt, október végén már telt házunk volt. Azt hozzá kell tennem, hogy a szilvesztert mindig a barátaink körében töltjük, ezt úgy értem, hogy nagyon sok a visszajáró vendég, a törzsvendég, mondhatni családias a hangulat.

Az előfoglalások alapján elsősorban 2-3 éjszakára érkeznek ide a vendégek, s a legtöbben karácsony után keresnek ilyen módon kikapcsolódást. A szilveszteri teltházhoz pedig a színes programok is hozzájárulnak - mondja Szőke Réka.

Szőke Réka, értékesítési munkatárs, Hotel Magistern:
Két helyszínen tervezünk szilvesztert, élő zenével, táncbemutatókkal, tűzijátékkal, pezsgős köszöntéssel várjuk a vendégeket.

A két ünnep között ebben a 4 csillagos szállodában sem fognak unatkozni a vendégek, hiszen a szervezők az olasz, az amerikai és a mexikói kultúrából is csempésznek egy kicsit a a hotelba.

Hoffmann Henrik, tulajdonos, Hotel Residence:
Minden este egy más tematikus vacsora, egy más országhoz tartozó ételkülönlegességek felvonultatásával, illetve a hozzá tartozó műsorokkal, zenékkel várja majd a vendégeket.

Hoffmann Henrik azt mondja: az elmúlt évek tendenciája azt mutatja, hogy elsősorban a belföldről érkeznek kikapcsolódni vágyók a szállodába.

Hoffmann Henrik, tulajdonos, Hotel Residence:
A december hónapról elmondható, hogy valamivel előbb kezdődtek el a decemberi foglalások, főleg az ünnepi időszakokra. Többet, hosszabb tartózkodás mellett foglalnak a vendégek és gyakorlatilag a kapacitásunk nagy része már el is fogyott.

A szakemberek azt mondják: a Balaton melletti szállodákban a decemberi foglalások átlagosan 10-15 százalékkal magasabbak, mint az őszi hónapokban.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: