A csodálatos lellei konyakmeggy
2017.12.07, Csütörtök
9 dolgozóval kis manufaktúraként gyártják a Lellei Konyakmeggyet a dél-balatoni városban. Csapatként és szinte már családtagként dolgoznak együtt a munkatársak. A Szerethető Munkahelyek TOP 100-as cége közé idén a lellei üzemet is beválasztották. Mint az ügyvezető elmondta: nemcsak a minőségi édességekre figyelnek oda, hanem a dolgozókra is.

Gálai Lászlóné 2015 óta dolgozik a Lellei Konyakmeggynél, de ezelőtt évekig készített bonbonokat. Mint mesélte: jó ide járni.

Gálai Lászlóné:
Azt csinálhatom, amit szeretek.
Nem lehet megunni a csokikészítést?
Nem, nem, a konyakmeggykészítést nem lehet megunni.

Hazai és külföldi piacra egyaránt készítik a kézműves konyakmeggyeket, minőségi édességeket állítanak elő, de, mint az ügyvezető mondta, a termelés mellett a dolgozókra is oda kell figyelni.

Tripon László, ügyvezető, Lellei Konyakmeggy:
Mi is arra törekszünk, mint egy kezdő, friss vállalkozás, hogy minél versenyképesebb jövedelmet tudjunk adni, hogy ahogy a cég fejlődik, mi is mindent megteszünk, hogy mindent meg tudjunk adni annak, hogy ne csak a termékek, amik kikerülnek, hogy azok legyenek nagyon jó minőségűek, hanem a munkakörülmények is kiváló minőségűek legyenek, és, hogy az alkalmazottainkat is minél jobban meg tudjuk becsülni.

Országosan több, mint 600 cég jelentkezett, közülük választották ki a Szerethető Munkahelyek TOP 100-as csoportját, itt kapott helyet a lellei manufaktúra is. Minden jelöltet több szempont alapjáán vizsgált a zsűri.

Tripon László, ügyvezető, Lellei Konyakmeggy:
Hol, mennyire megbecsültek a munkások, hogy mennyire figyelnek oda és mennyire akar a cég fejlődni és egyre jobban arra hangsúlyt fektetni, hogy az alkalmazottakat megbecsüljék.

A lellei üzemben 9 dolgozó készíti a konyakmeggyet. Csapatként, és szinte már családtagként dolgoznak együtt a munkatársak, ennek is köszönhető, hogy jobban ismerik egymást, s jobban oda tudnak figyelni a kollégákra. A hazai és a külföldi megnövekedett piaci igények miatt a cégnél további fejlesztések várhatók, nemcsak a termékpaletta, hanem a munkerőbázis is bővül a tervek szerint jövőre.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: