Segítenek az őstermelőknek
2017.12.07, Csütörtök
Házi készítésű kecskesajtok, menta szörp és tökmagpástétom – az őstermelők idén is ilyen különleges portékákkal készültek, amelyeket a Kaposvári Egyetemen bárki meg is kóstolhatott. A 7. Helyi Terméknapon közel 200 -féle bio alapanyagot, üdítőt és kész árut mutattak be a résztvevők. A rendezvénnyel a megyében készített háztáji ételeket, s így a termelőket is szeretnék népszerűsíteni.

Krista Zoltán, őstermelő:
A sütőtök az egyik olyan termékünk, amiből sok mindent csinálunk, többek között sütőtök savanyúságot, sütőtök rostos ivólé, aztán van a sütőtök püré.

Krista Zoltán legtöbb terméke sütőtökből készül. A ságvári őstermelő ezeket is bemutatta az érdeklődőknek a Helyi Termék napon, a Kaposvári Egyetemen. Krista Zoltán azt mondja: fontos, hogy minden ilyen jellegű megmozduláson részt vegyen, hiszen így tudja népszerűsíteni a házias különlegességeket. Emellett a piacon is árul.

Krista Zoltán, őstermelő:
Péteken és szombaton a kaposvári piacon vagyok megtalálható és Ságváron, illetve annak a körzetében ingyenesen házhoz is szállítjuk a termékeinket.

Házi készítésű kecskesajtok, menta szörp, tökmagpástétom, rózsalekvár és háztáji disznóságok. A 7. Helyi Terméknapon közel 200 -féle bio alapanyagot, üdítőt és kész árut mutattak be az őstermelők. A piaci hangulat sokakat vonzott. Tóth István például szalonnát vásárolt.

Tóth István:
Házi készítésű, látszik is rajta, hogy az ízvilága sokkal másabb, mint egy bolti terméknek.

A Helyi Terméknap kettős céllal jött létre - mondja dr. Szigeti Orsolya, a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának tanszékvezetője.

dr. Szigeti Orsolya, tanszékvezető, Gazdaságtudományi Kar, KE:
Lehetőség szerint azokat az előadásokat,a melyek a helyi termékekkel kapcsolatosak, gyakorlatilag a tudatformálás, illetve konkrétan a vállalkozások találkozni tudjanak egy olyan fórumon, ahol az ideérkező látogatók mindazt, amiről hallanak azt gyakorlatilag ki is tudják próbálni.

A helyi terméknap sikerességét az is jól mutatja, hogy már a kaposvári Nagypiacon is meglehet találni az őstermelők portékáit.

 

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: